vždycky jsem slyšela, že muž by měl být živitel a že špatně nese, když žena má vyšší vzdělání než on nebo pak vydělává víc a že takový vztah nefunguje.. opravdu to tak musí být?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, iceT, johana 56, Damiana, briketka10 před 4648 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ne,špatné to není,ale muž by to měl mít v hlavě srovnané a žena by mu to,že vydělává méně neměla vyčítat nebo předhazovat.
Kdysi jsem četla jeden příběh,bylo to o domácím násilí,kdy žena psychicky deptala manžela,jen proto,že ona byla vzděláním na výši a on byl „jen“ záměčník.Ze začátku jim to nevadilo,i když on byl zrazován,že takový „nerovný“ vztah nemá budoucnost,ale pak to vygradovalo v něco mnohem horšího.
0 Nominace Nahlásit |
Pro vztah to rozhodně špatné není. Jenom ješitnost některých mužů se s tím nedokáže vyrovnat. Pak záleží na ženě, jak se rozhodne – nechat si slušný příjem, nebo závistivého chlapa?
0 Nominace Nahlásit |
To je to stejné, jako kdybych ti teď tvrdila, že ve vztahu musí být starší muž a žena mladší, jinak to budou oba špatně nést a fungovat to nebude.
Ano, kdysi to tak bylo. Kdysi – ženy byly za plotnou a vychovávaly děti, což tehdy nebyla mužská „práce“ a živitel byl tedy muž. Poslední dobou to už ale není zákonité – vždyť i mužů na „mateřské dovolené“ přibývá rok od roku. Sám kamarád mi řekl, že kdyby jeho žena porodila a měla dobrou práci, resp. vydělávala by více než on a nehrozil by jí vyhazov, tak by na mateřskou šel téměř bez problémů (přičemž dodal, že by se možná naučil uvařit více, než mražené pizzy a polévky ze sáčků 😁).
Podle mého je to blbost. I takový vztah může zcela spokojeně fungovat.
0 Nominace Nahlásit |
když jsem si vydělávala víc, tak se partner cítil špatně měl
i nižší vzdělání nedávala jsem mu to nijak najevo, byl tak nějak
vděčný..
pak jsem onemocněla a byla jsem vděčná já jemu, tak je to zařízeno, když
se mají dva rádi..
0 Nominace Nahlásit |
Dnes je to jedno , ale záleží na partnerovi jak se s tím vyrovná .
4Kdo udělil odpovědi palec? Damiana, anonym, Andělé, briketka10
před 4648 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |