Avatar uživatele
zjentek

Je rozdíl mezi „komunistickým“ a dnešním podmáslím?

A kefírem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Agneta před 3180 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Za „komunismu“ bylo podmáslí nás všech. Dnes patří zahraničním korporacím. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

já to vidím v chuti, ale tuhle otázku si pokládám u mléka. obsah tuku je stejný a je jiné. dneska mléko nepiji a v 80tých letech na litry denně

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
xxx3

takhle otázka je často diskutovaná u většiny potravin, které se prodávaly i před rokem 89. Osobně si nejsem jistý, jestli je u srovnatelných potravin patrný velký kvalitativní rozdíl (ať už k horšímu, či lepšímu). Roli tu hraje také ta zpropadená paměť, která si dokáže dost vymýšlet. Hlavní problém však je, že to dnes nemůžeme objektivně objektivně porovnat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

myslím, že dříve bylo podmáslí o mnoho chutnější. Prodávalo se v konvích. Litr stál 0,8 nebo 0,9 kč a byly v něm malinké hrudky másla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirkajirka

Podmáslí chutná asi stejně. Ale kvalita? Pamatuji rok 1990 kdy do masokombinátu Kostelec, Krahulčí a Studená jezdili němci a rakušánci auty a dokonce i autobusy vykupovali ve velkém naše uzeniny. To trvalo tak tři roky pak přestali jezdit. Buď se přejedli, nebo kvalitou a chutí jsme dohnali západ. Bylo nám to tehdy podivné. Vždyť na západě bylo vše tak pěkné. Vozili jme zas z Rakouska kilové balení kávy levné.Už taky nevozím asi se mi změnila chuť ..........

Upravil/a: jirkajirka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

no, dnes krava nespása trávu napustenú ddt…už je napustená niečím normovaným a schváleným od únie

o technológií výroby podmáslí neviem nič

na kefír treba určité bacily v každom režime

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek