Gus_Fring

Je veliká spotřeba a kvalita českého piva opravdu věcí kultury, anebo jen podnikatelský tah posledních pár desítek let?

Domnívám se, že za R-U nebo První republiky jsme takoví ochlastové nebyli. Teď, minimálně co se piva týče, tak trháme rekordy. Je to tedy opravdu věc kultury, našich zvyků, či prostě něco, co k nám sedí anebo podnikatelský tah?

Zajímavá 0 před 1060 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
elkon

S kulturou a zvyky to nemá co dělat. Buď mi pivo chutná, nebo ne. Když se zde vyrábí světoznámé pivo, je logické, že se ho také víc vypije. Je to otázka generací, někdy se narodí více pivařů, někdy méně.

0 Nominace Nahlásit

Lotr2008

Já pivo nepiju, nechutná mi, lepší je víno. Ale jeden můj známý pil podobny chlasty už na gymnaziu a pak dostal infarkt ve třiceti. Nepřehaněj to.

Alkohol je dobrý, ale nesmis byt zavisli, doporučuji zkusit Suchej únor (muzes si ho prodlouzir do března)

Upravil/a: Lotr2008

0 Nominace Nahlásit

da ny

Možná je to národní sport ;D ;D ;D
Už jsem si říkala, kdo (celé roky) za děti, za mne a 6 dospělých rodinných příslušníků, to pivo tak vehementně „lemtá“ ;D Dříve asi u nás více frčela medovina, pak kořala ;D Jinde víno.
Česká tradice pivovarnictví (v každém městě a obci) se opakuje snad jen v Belgii. Belgičané jsou s námi na špici.
Všude samá hospůdka a hospoda, tlachání, kšefty, nářky a ubíjení času (muži) v hospodách. Povalování se na kanapi a fandění u TV s pivem v PET lahvích 😁 Jedni jsou upracovaní, jiní líní sobci, s pivem v ruce

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
cappuccino

Bude to mozna i tim, ze Cesi nepovazuji pivo za alkoholicky napoj. Tenhle nazor se bohuzel dedi z otcu na syny. Cesi davaji uz malym detem ochutnat, ti pak prijdou pivu na chut. Anebo posilaji male deti pro pivo do sklepa nebo do lednice.
A znam i typky, co si v kufru vezou lahvace na dovolenou na Mallorce:) Co kdyby tam nahodou nemeli jejich znacku anebo bylo pivo drazsi?!!

před 1056 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek