Dobrý večer, mám k Vám otázku. Rozhoduji se, že si koupím předplacenou kartu virtuálního operátora, buď Mobil.cz nebo BleskMobil. Chci se zeptat, když budu s někým telefonovat, nebo surfovat na internetu, bude tento virtuální operátor mít stejnou kvalitu signálu, jako tři tradiční na českém trhu (o2, T-mobile, Vodafone) ? Nebude např. mně někdo hůře slyšet při hovorech, nebo nebude horší kvalita surfování na internetu ? A funguje i tato Sim karta virtuálního operátora, i když budu v zahraničí (Roaming) ? Moc Vám děkuji za odpovědi, hezký večer.
Zajímavá 0 před 422 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Virtuální operátor je obchodník, který si pronajímá některou ze tří stávajících sítí. Na kvalitu přenosu nemá žádný vliv.
3Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, marci1, Pepa25
před 422 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mobil.cz používá pro komunikaci síť T-mobile. Jiní operátoři ( i můj) využívá O2 pokrytí. S tím není problém.
2Kdo udělil odpovědi palec? marci1, aliendrone
před 422 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý večer,
virtuální operátoři mají obecně stejnou kvalitu signálu, jakou mají tradiční operátoři. To proto, že využívají jejich infrastrukturu. To znamená, že pokud jste na místě s dobrým pokrytím signálem od tradičního operátora, měli byste mít stejně dobrý signál i s virtuálním operátorem. Co se týče kvality hovorů a surfování na internetu, také by nemělo dojít k žádnému výraznému zhoršení. Samozřejmě, je dobré si předem ověřit, jakou má daný virtuální operátor smlouvu s tradičním operátorem a jaké má podmínky.
Co se týče roamingu, pak to záleží na konkrétní smlouvě mezi virtuálním a tradičním operátorem. Některé virtuální operátory mohou nabízet roaming, jiné nikoliv. Je dobré se tuto informaci předem informovat přímo u operátora.
Doufám, že jsem Vám pomohl s rozhodováním. Hezký večer.
0
před 422 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek