Chystám se k moři a právě čtu, že zejména rakušani mají zácpy. Je
taková zácpa nebezpečná a není nakažlivá?
Čím to je, že mají zácpy zejména v letním období?
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap, Danina65 před 2649 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Není zácpa jako zácpa. Nakažlivá není žádná, ale nebezpečnou jsou jistým způsobem obě. Zácpa dopravní způsobuje, že nemůžete vpřed ani vzad.
Velké množství aut na jednom místě způsobuje neprůjezdnost silnice, ale může způsobit i poruchu střevní činnosit, pokud si nemůžete odskočit, a způsobit zácpu.
Ale v tomto případě je „střevní zácpa“ určitě lepší než průjem.
Jinak je třeba předvídat a reagovat tak, jak to obě zácpy vyžadují, pokud je to možné.
Upravil/a: annas
6Kdo udělil odpovědi palec? Andělé, vagra, johana 56, Drap, briketka10, JájsemRaibek
před 2649 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Ano zácpa je nakažlivá. Každý nový přijíždějící se k zácpě přidává, protože mu stejně nic jiného nezbývá. Je svým způsobem i nebezpečná. V zácpách se podstatně zvyšuje riziko srážek. Následky však většinou nebývají kritické. V letním období je potkává zácpa častěji díky většímu pohybu a většímu počtu zúčastněných.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, johana 56, JájsemRaibek, Danina65
před 2649 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nakažlivá není, protože to není nemoc, ale může to být symptomem nějaké nemoci. Za určitých okolností, zejména když trvá dlouho, může být i nebezpečná. Mívám nejvýše třídenní zácpu, když změním pobyt, stravu, ale hned se to spraví. Více v http://nemoci.vitalion.cz/zacpa/
Upravil/a: Kepler
3Kdo udělil odpovědi palec? Andělé, briketka10, JájsemRaibek
před 2649 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do takové zápchy se dostaneš, ani nevíš jak, to je hned. Tak že v Rakousku i Chorvatsku bacha.
2Kdo udělil odpovědi palec? Danina65, JájsemRaibek
před 2649 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ale to maj na dálnicích, ne?
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 2649 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Feldkurát s felčarem za Rakouko-Uherska ordinoval vojákům na zácpu, osvědčený klystýr
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 2649 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ach jo, to si člověk nevybere. Já zase čtu, že v létě hrozí průjem. No, naštěstí to, že je v létě aspoň nějak vysvětlují, na rozdíl od těch nezdvořilých Rakušanů. To se pak člověk musí ptát tady.:-)
Zdroj: https://www.prodetox.cz/zacpa-muze-pokazit-dovolenou-jak-se-ji-branit/
0
před 2643 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj – ano nebezpečná je, pokud se dlouhodobě neřeší. Jinak ale není. Ale je to hodně nepříjemná věc. Ta střeva musí prostě fungovat. Díky nim funguje celý metabolismus. Já jsem s tím taky měla problémy, ale koupila jsem si https://www.simplebiotix.cz/ a super. Je po problému.
SuzanKo, jak se ten simplebiotix užívá? Nějak dlouhodobě nebo jako řešení akutních problémů?
2 annas:
Se tak bavěj tři filozofové, co je nejrychlejší na světě…
jak to?
3.filozof – onehdá to na mě přišlo v noci a než jsem stačil rozsvítit
nebo něco vymyslet, tak jsem se posral.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |