Avatar uživatele
postcd

Je zdravotně přínosnější pivo kvasnicové (pšeničné), nebo pivo klasické? Proč?

Zajímavá 0 před 3131 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ze zvědavosti jsem si přečetl obsáhlý odkaz na wiki, ale nic tam o tom nepíšou. Já osobně si myslím, že je celkem jedno, jestli je použit slad z ječmene, nebo pšenice. Z nutričního hlediska se jedná téměř o totéž, rozdíl je jen v chuti a vzhledu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Proti pšenici se stále více brojí (pečivo, knedlíky, těstoviny), moc zdravá pro člověka není ;)
Doporučuje se nahrazovat pšeničné porce jakoukoliv jinou obilovinou…
Ječný slad by se mohl zdát „vhodnější“.
Pivo není nijak zdravotně přínosné (max. jen některé 12°),
B vitamíny lze doplnit jinak a vhodněji a protáhnout cévy alkoholem také
🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dalid

Ide o dve rozdielne vlastnosti piva. To ci je slad psenicny alebo jacmenny nema na „zdravotny prinos“ skoro ziadny vplyv. Zdravsie je nefiltrovane pivo („kvasnicove“) preto ze obsahuje zbytky pivnych kvasnic a dalsie ziviny. Taketo pivo je ale kalne a neesteticke. „Klasicke“ piva su prefiltrovane pretoze vacsinu ludi zaujima ako vyrobok vyzera a nie aku ma vyzivovu hodnotu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jakub Tlapal

Každé pivo je lék 😁 . Já se teď léčím konopným pivem a jak se mi pak večer dobře usíná 😁 . Jsem večer po celém dni tak unavený, že jsem rád, že si po celém dnu konečně sednu, dám si jedno, kouknu se chvíli na televizi a jdu spát 🙂 .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Proti pšenici se brojí pouze v souvislosti s výrobky z pšeničného těsta (málo vlákniny). S pivem to nemá nic společného.

před 3131 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
quentos

da ny: „pivo není nijak zdravotně přínosné“ – tyhle scestné názory si nechte, o prospěšnosti piva se ví dávno. Nesmíte ovšem chlastat tři či více denně.

před 3131 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek