Udělalo se mi velké ječné zrno pod víčkem.Nemám to u řas ale
z druhé strany u oka.Moc to bolí a nějak pichnou to nemůžu.Vypichla bych
si oko a bolelo by to. Za jak dlouho to zmizí? Dnes už to mám 3. den. Není
něco na urychlení? Bude to bolet až to praskne?Děkuji
Doplňuji:
Z čeho se ječ.zrno může vytvořit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, Damiana před 4665 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já si pamatuju,že mě na to babička vždy dala list kapusty,který lehce spařila,aby zvláčněl a na noc mě ho zabalený v obvaze přilepila na oko.Hned bylo zrno pryč.Tedˇ je otázkou,jaká byla kapusta dřív a jaká je dnes.
0 Nominace Nahlásit |
Nic bolet nebude, jen počkej, ono zmizí samo a bezbolestně, nic nepíchej. Já mám ječné zrno tak týden a ono pak samo zmizí, většinou se vzbudím ráno a mám kolem oka vytečený hnis a zrno je pryč.
0 Nominace Nahlásit |
Ophthalmo-septonex 😉
1Kdo udělil odpovědi palec? pokazdejinak
před 4665 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ječné zrno vzniká ucpáním kanálků v kůži podobně jako uhry, ale může jít i o nějakou infekci. Pokud to do několika dní nezmizí, doporučuji navštívit očního lékaře. Oko vypláchne a předepíše kapky nebo mastičku. Hlavně nic nepropichovat! Ve vytrvalém případě to lze řešit i ambulantním chirurgickým zákrokem, který je sice bezbolestný, protože Vám oko umrtví kapkami, ale otáčejí přitom víčko (podle toho, kde to zrno je), k čemuž dlužno podotknout, že jsou na světě příjemnější zážitky, ale není to nic hroznýho. Oko pak, tuším, na jeden den zavážou. V důsledku umrtvení pak oko několik dní špatně zaostřuje.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |