Jedí mravenci gel z antquaria? Dá se gel dokoupit? Na jedné stránce jsem četla, že jde jedna kolonie mravenců koupit, ale jiný druh mravenců se tam nesmí dát, a na jiné stránce jsem zase četla, že se mravenci musí někde chytit. Je to pravda? Předem děkuji za odpověď =O)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? barnajka před 4717 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to skutečně druh od druhu. Koupíš to ale už hotové, není potřeba si lámat hlavu. Jedině pokud chceš si pořídit vlastní, z ulovených jedinců. V tom případě stačí Google, myrmekologie, chov a najdeš co potřebuješ 😉.
0 Nominace Nahlásit |
Před lety jsem si jedno malinký antquarium koupila. Byla celkem sranda pozorovat to hemžení, ale celkově vzato jsem byla spíš zklamaná. V návodu stálo cosi o tom, že když některý mraveneček umře, ostatní ho z chodbičky vynesou na povrch.
Asi jsem měla nějaký lenochy (nebo perverzáky), ale ty moje bestie mrňavý tam ty mrtvolky nechávaly a klidně si to přes ně ještě mašírovaly :)) Zakrátko bylo antquarium plný mrtvých tělíček a nebylo jak je odtamtud dostat. Celkem depresivní pohled :/
Co se dělo s gelem, to nevím – ale asi ho opravdu baštili, protože
jak si hrabali cestičky, malinký částečky gelu končily na povrchu nebo
u ústí chodbiček, ale určitě to nebylo všechno. Kam se poděl zybtek, ví
bůh.
Asi do mravenčích pidi bříšek :)
A k těm náhradním „dílům“ – gel se dokoupit nedá. Nebo aspoň jsem to nikdy nikde neviděla. Jedině pak koupit zase kompletně nový celý antquarium, bohužel (tipuju, že je to šikovný marketingový tah výrobce/prodejců).
Mravenečky si dokoupit opravdu můžeš a stejně tak si můžeš nachytat i vlastní. Doporučuju ale jedno: nemíchej víc různých kolonií dohromady. Když mi tehdy v antquariu zbývaly poslední dva živý exempláře, venku jsem si ulovila 3 nebo 4 nový a dala je dohromady. Za normálních okolností by to asi fungovalo – zdálo se, že ti noví se do gelu taky pustili. Jenže navzájem si ty dvě skupinky asi nějak nesedly… a kdoví, co se dělo, když jsem je zrovna nepozorovala. Vždycky totiž když jsem je šla zkontrolovat, našla jsem všechny mravence v jednom chumlu (jako by se prali)…a druhý den bylo v antquariu zas o mrtvolku víc :))
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek