Dnes jsem se dozvěděl, že Češi mají největší spotřebu tavených sýrů na světě. Ale co bylo překvapení pro mě, bylo to, že vápník, který v nich je, prakticky si tělo nevezme a dokonce, že nejsou zdravé pro děti.
Maminky a další, určitě se mrkněte: http://jdem.cz/w56m4
Budete taky překvapeni… 🙂
Doplňuji:
Řada kvalitnějších potravin není o moc dražší. Zajímavé byly třeba
citrónky do čaje – ten ksindl chemickej byl asi o 10Kč levnější, než
mnohem zdravější kvalitnější citrónová šťáva z flašky. A ve
finále červě vymačkané citróny se dají kolikrát koupit v akci za
pakatel.
Křehčené maso – podvod všech podvodů, levněji ve finále přijde „dražší“ „klasické“ maso.
Levné limonády – plné umělých nebezpečných sladidel. Není lepší si koupit Soda Stream a dělat si sodovku z vody z vodovodu? Případně použít dobrý sirupy (ne ty laciný a light). Máte to z čerstvý vody, která není několik týdnů či měsíců stará, uchovávaná a přepravovaná kdo ví v jakých podmínkách (teplo, světlo, apod.).
Čokolády – radši levné tuky nebo opravdu chutnou čokoládu, která mi za prvý bude chutnat, za durhý po ní tolik neztloustnu a za třetí není o moc dražší?
Vejce – radši si koupím dvojkový, protože kolikrát jsou levnější, než ty trojkový ze slepičích koncentráků. No a poslendí dobou sleduju, že místní sedláci to nabízej skoro za stejnou cenu a maj to jedničky nebo dokonce nulky (BIO).
Napodobeniny másla – není lepší si dát klasický máslo, který je zdravý a ne nějaký umělý margarín, který kolikrát připomíná rozteklé nádobí zn. Tupperware. A zase – i to máslo se dá pořídit v akci kolikrát za stejnou cenu jako margaríny.
Balené párky v super/hyper – jsou kolikrát dražší, než u řezníka nebo v samce v pultovém prodeji a jsou mnohem hnusnější – zvlášť ty v těch šprckách. To se fakt nedá kolikrát jíst.
Jo a takhle bych mohl pokračovta dál a dál.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, Drap, anonym, briketka10, Majkl95, zelezo1983 před 4386 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
jo jim .....kdyz mi neco chutna tak moc nekoukam jestli je to zdrave ..protoze nezdrave veci chutnaji nejlip…
0 Nominace Nahlásit |
Téměř nejím taveńáky, mám ráda kvalitní sýry. Používám je na vložení odčervovacích tablet nebo jiných pilulí pro psy. Ale kozí sýry nemusím ani ty nejkvalitnější – ty čerstvé a zrající.
0 Nominace Nahlásit |
Taky jsem dnes koukala,kolikže chemie do sebe dobrovolně rveme,ale to bychom fakt nesměli jíst nic,co si doma nevyrobíme nebo nevypěstujeme.Že se s těmihle pořady v poslední době jaksi roztrhl pytel,stačí se kouknout-Dtest,Peklo na talíři a jiné,v každém nám doporučují si radši připlatit za kvalitu ať je to kafe nebo špagety,ale už neřeknou kde na to vzít,když nejsme papaláši,co se jim zvyšujou platy horemdolem…
0 Nominace Nahlásit |
To už se ví delší dobu, že lepší jsou tvrdé sýry a tvarohového
typu
navíc mně se to matlá na zuby, nemám měkké sýry ráda
0 Nominace Nahlásit |
Líbí se mi, že vaše otázka začíná Jíte tavené sýry a nakonec se navážíte do křehčeného masa, čokolád a jiných potravin :) Ale máte pravdu, některé potraviny tady opravdu nestojí ani za reč a občas si myslím, že nás ostatní státy EU považují jenom za jakousi skládku těhle potravin neboť mi tu opravdu občas konzumujeme potraviny typu které by nikde jinde neprošli. Křehčené maso je opravdu humus, aby někdo pomocí stříkaček napumpovával vodou aby maso bylo tzv. křehčené, přidom získá jenom na váze, maso rozmrzne nebo se jde používat na přípravu a jenom vám z toho vyteče velké množství vody. PS: Tak k vaší otázce, jím tavené sýry, docela často a rád. :)
0 Nominace Nahlásit |
Jen Primátor – trojúhelníky. Nastrouhané na chleba s máslem. Je to
taková moje tradice – často jsem to dostávala v neděli ke Studiu
kamarád se sklenicí studeného mléka a rajčetem od mamky ke snídani.:-)
Ty další vyjmenované „potraviny“ mi moc „žíly netrhají“ – Ale
je sprosté, že se to vůbec prodává…:-(
Já nedělám zásoby, nakupuji jen tolik, kolik ve dvou sníme (když
nečekáme návštěvu), všechno kvalitní, čerstvé. Vím kde, vím co.
Zaměřuji se hlavně na základní suroviny (maso, ovoce, zelenina, obiloviny,
vejce, máslo, mléko…), nekupuji polotovary, konzervy (akorát tak tuňáka
ve skle), čokoládové pochoutky dělám sama (záliba) – z kvalitního
základu. Nejsem líná vařit, o to víc si chci pochutnat a vědět,
co jím.
0 Nominace Nahlásit |
Normálně se bavím. Ano jím tavené sýry a chutnají mně ! Tavené sýry
neobsahují sůl jako chlorid sodný ale mají větší obsah sodíku díky
tavicím solím.
Tavicích solí se ale při výrobě taveného sýru přidává nula nula prd.
Takže se obsahem sodíku neliší od jiných potravin.
Blbé je, že se pod tlakem zlevňování výroby a větších zisků přešlo z citrátových tavicích solí na fosfátové !! ještě za minulého režimu. Vím o čem mluvím. Dělal jsem v chemické fabrice která jako jediná v republice tavící soli vyráběla a zažil jsem přechod z citrátových na fosfátové přímo ve výrobě. No nyní nám je sem dodávají ( ty fosfátové samozřejmě) Němci konkretně Merck.
http://www.vitalia.cz/clanky/myty-o-tavenych-syrech/
4Kdo udělil odpovědi palec? hanny 2, annas, Sůwa, briketka10
před 4386 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
to všechno já dávno vím a teď mi sežeň u nás na vesnici
sedláka od, kterého já dostanu vajíčka, králíka, brambory
a čerstvou zeleninu ??
limonádu nepiju jen vodu, křehčený maso nejím a máslo
vůbec néé sýry mi chutnají plesnivý a nejvíc Niva ..
koupím si na co mám chuť a tato otázka se tu řešila již
několikrát, jaká je kvalita potravin např. Arygnoc co už
mezi náma není sem dával taky takové, ale byly o moc
zajímavější..z toho vyplývá, že tě něco rozčiluje a to
hodně.. vem si košík a házej do něj co je zdravé a máš
klid :D
0 Nominace Nahlásit |
Ano jím,vyrostla jsem na nich,vždycky jsem je měla ráda.Ale pak jsem si jednou o nich přečetla všechny ty kecy a jeden čas jsem je nekupovala vůbec,teď občas – třeba trojúhelníčky s nivou,kiri,veselá kráva,primátor – ty co píše Damiana – jsem si taky strouhala na chleba s máslem a hořčicí.Jinak sýry všeobecně máme moc rádi a hodně je kupuji.Jediný,který úplně nesnáším – je sýr kozí – fuj,toho kozla tam prostě cítím!
0 Nominace Nahlásit |
tavene syry nejim.moc fosforecnanu,ktere blokuji vstrebani
vapniku.jim,zeleninu,ovoce,lososove steaky,od farmaru kure,vejce,brambory ze
zahradky,med jedine domaci,tvarohy neslazene,jihocesky,sama si dochutim,trebas
medem,nebo domacim dzemem,vlastni vyroby.
Doplňuji:
pardon,fosfátu.
Upravil/a: pizlicka
0 Nominace Nahlásit |
Jakou spojitost má otázka, jestli jíme tavené sýry s nekvalitou
dalších potravin?
Proš se ptáš na sýr a ne na nekvalitu potravin?
A.....jím je zřídka.
0 Nominace Nahlásit |
Já jím jenom sýry tavené..př. matador,palivec,kiri,kravu,no prakticky všechn yco najdu v ledničce..
0
před 4380 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Matthew: Otázku jsem doplňoval zhruba po hodině, původně jsem se ptal
opravdu jen na ty tavený sýry.
Doplnění otázky byla reakce na iceT – nekvalitní potraviny a nápoje
nejsou často o moc levnější, jak ty kvalitní. A když chytnete akci, tak
to vůbec…
Teď jsem si vzpomněl na utopence – co tam dávaj za piliňáky kde máte jen 9% masa, zbytek skelety, kůže mouka, soja, hrachová kaše – no prostě hnus. Naštěstí kyselé věci nejím, protože ocet nesnáším.
Samozřejmě, souhlasím s Vámi Matthew, Východ je taková popelnice Západu, ale bohužel řadu odpadu si vyrábíme i sami pro sebe, poláci si vyráběj sami (často větší hnusy) a sotatní taky. Nejen Západ nám sem posílá odpad po kterém akorát jen tloustneme, jsme nemocný, máme alergie a další problémy.
Tady máš taky jednu lahůdku…:-)))
http://tn.nova.cz/bin/mobile/index.php?article_id=359687
Drap | 3406 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 960 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |