stopování
Doplňuji:
Moc rád bych se dozvěděl jestli existujou upíři a jak je vystopovat a jak
je zabít
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: thomas2211
Zajímavá 0 před 4026 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kdo byli upíři? Jde opravdu jen o legendy? Nebo se najde nějaké vysvětlení pro jejich existenci?
Tuto otázku jsem vložila – viz odkaz
http://www.odpovedi.cz/otazky/kdo-byli-upiri-jde-opravdu-jen-o-legendy-nebo-se-najde-nejake-vysvetleni-pro-jejich-existenci
–
Jedno z možných vysvětlení původu legendy
Možná, že pověsti o upírech mají i reálnější základ. Existuje totiž vzácná nemoc krve, při níž uniká z organismu železo, jmenuje se porfyrie. Nemocní mají nápadně bílou a jemnou pokožku. Časem u nich dochází ke znetvoření obličeje: tuhnou jim rty a dásně, zuby působí výrazněji. Pobyt na slunečním světle příznaky nemoci urychluje, u pacientů vznikají červené skvrny na kůži, rostou jim chlupy na rukou a obličeji, červenají zuby. Postižení proto žijí pouze v noci a raději se vyhýbají lidem. Jsou alergičtí na česnek, ten totiž rozpouští železité krevní barvivo a brání organismu v jeho vytváření.
0 Nominace Nahlásit |
existují tzv. energetičtí upíři – lidé se schopností vysávat z druhého sílu. Zabít je je však bohužel trestné a s rozpoznáním to není vůbec lehké :{(>
0 Nominace Nahlásit |
Ano, ovšem pouze coby netopýři a najdeš je zejména v pralesích.
Studium
Více ve zdroji
Doplňuji:
Navíc stačilo podle zdejší Nápovědy prohledat starší odpovědi na
podobné otázky o upírech!
Dodržuj proto příště pravidla Odpovědí a nemusíš se ani ptát. Pokud se
přesto ptát na stejnou otázku chceš, můžeš zkusit nějaký
chat jinde.
Zdroj: cs.wikipedia.org/wiki/Upír
Upravil/a: www
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Já miluju upíry nevým jestli existujou, ale věřím na ně nejradši se dívám na Upíří deníky.
0
před 4026 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jen ti, které uvádí „www“ a „quentos“ a potom ti, kteří zadávají stejné otázky !:-)
0
před 4026 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejspíš nikdo neví jestli upíři existují, ale možné to je alespoň já na ně věřím, a věřímn, že nemusí být zabiti. V knihách a filmech se objevují špatní i dobří upíři a vždy se dají jinak vystopovat a jinak zabít. Klasický je kolík do srdce. Jsem fanouškem upířích deníků.
0
před 4026 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jsou stejně opravdoví jako čerti, peklo,
Baba Jaga, Batman, Superman
a mnoho dalších.
0
před 4024 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Žijí, ale jako nebezpečná psychická nemoc. Nebo novodobí satanisté.. Více video Upíři mezi námi (dokument)
Zdroj: http://youtu.be/I8oYKm6_ggw
0
před 4021 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1481 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |