Četla jsem ve včerejších novinách zajímavý článek o tom, že levice pracuje na návrhu zákona, který by zakázal prodej o státních svátcích a omezený prodej o Vánocích (jen do 12 hodin). Vzhledem k tomu, že jsem brigádník v hypermarketu, vím, jaké to je, makat o svátcích (i přes argumenty pravice, že mladší lidi bez dětí a lidi se staršími dětmi tuto práci dokonce VYHLEDÁVAJÍ kvůli příplatkům). Kdybych udělala anketu mezi našimi zaměstnanci a mezi zaměstnanci v ostatních obchodech v obchodním centru, vylítly by všechny ruce pro. A co si o tom myslíte vy?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4148 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ono te nikdo nenuti delat tu praci…tak o co jde …chapu ze je prace malo ..ale v ochodadich to mate na stridacku ne.. ten dela vanoce a tenhle zase silvestra …a jak by k tomu prisli policiste …zachranari …lide ve zdravotnictvi ..kteri nemaj shodou nahod jindy koupit darky …potraviny …atd nez prave o svatcich z duvodu tech ze maji taky naprd pracovni dobu …
6Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym, anonym, Mc Merkurion, Teryle, anyone
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Životní styl rodin, které tráví i s dětmi volné dny návštevami
hyper-super- makro- inter- nákupních center nechápu.
Tento fenomén- nakupování o víkendech a svátcích není jinde za hranicemi
běžný a lidé tam hlady nebo absťákem neumírají.
Potřebný naplánovaný velký nákup si může každý zařídit kdykoliv
během týdne, však je dost těch center otevřeno do noci nebo i nonstop.
Dejme vydechnout zákazníkům i zaměstnancům aspoň o svátcích!
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym, beer Nahlásit |
Takové manýry kecat do toho kdy má mít kdo otevřeno může mít jen levice.
Existuje zákoník práce, jsou nároky na příplatky, když nemáš volno v neděli, máš volno jindy, prodavači nejsou jediní pracující co musí dělat o víkendu. Proč by se na ně měl vztahovat nějaký pardon a na ostatní ne ?
Navíc máte tu zákon nabídky a poptávky, pokud je poptávka, zákonitě bude i nabídka, nebo to budeme odborně regulovat, jak za komunistů ?
Pokud se vám ta práce nelíbí, tak ji nedělejte !
5Kdo udělil odpovědi palec? Jikra, badisko, anonym, Mc Merkurion, Hakunamatata
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já s tím problém nemám, v řadě zemí, například v Polsku či
v Německu mají taky taková omezení a není s tím ěnjaký problém. Já
si myslím, že zaměstnanci mají právo být o svátcích se svými rodinami
doma v klidu a ne aby třeba hnedka na Štěpána letěli do práce.
Myslím si, že si taky rádi oddechnou, ono pracovat v takovém hyper/super,
to je docela náročné v porovnání, jak jsou za to ohodnoceni.
A návrh sociální demokracie je takový clekem kompromisní, protože se to týká jen 7 svátků, netýká se to všech svátků či třeba dokonce nedělí.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym, jirkajirka, Iensen
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No chápu. Ale co když si to samé řeknou zdravotníci? Nebo pracovníci energetiky?
2Kdo udělil odpovědi palec? Klára K., Mc Merkurion
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
tak buďto chci klid a úctu k tradici (neděle od slova nedělat atd.) a nebo chci vydělávat a utrácet. A to si musí každý rozmyslet, jak by se chtěl tedy chovat. Já osobně vím kdo jsem, to znamená mám vybráno- chtěl bych ten klid, žádné obchody, jelikož mě konzum moc nebere. Navíc je velice prospěšné pro mozek přes týden myslet tak, aby jsem byl zabezpečen i na weekend a mohl mít v mozku po dva dny mnohem vyšší realizace ..není totiž nic horšího, než nemyslet dopředu o potřebě denních vitamínů při zvýšené aktivitě, pak v neděli v 8ráno si vzpomenout třeba na jablko, sednout do auta a jen tak si pro něj zajet třeba do tesco ..není tento pohodlný způsob myšlení naopak poněkud otrocký a postrádající svobodu?
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, jirkajirka
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Autacku a v Německu a jiných západních zemích to taky vymyslela levice? Tam jsou na tom ještě přísněji pokud to nevíš. A taky se tam nikdo nerozčiluje jestli může nebo nemůže mít otevřeno či ne. Zkrátka takový je zákon a ty ho buď musíš akceptovat anebo emigrovat. Takže Tvůj příměr ke komunistům je zcela zcestný.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, jirkajirka
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je mi to celkem jedno, ale nechci vidět ty fronty den před svátky, když lidé měli možnost nakoupit i o svátcích na poslední chvíli, jak je český národ zvyklý nakupovat a dělat vše na poslední chvíli a teď o tu možnost přijdou.
0 Nominace Nahlásit |
Autácku. za komunistu té nesvobody v obchodech bylo otevřeno v sobotu dopoledne a v neděli volno. Jinak byl nepřetržitý provoz třeba hutě,doly,nemocnice…Komu se nelíbilo pracovat o víkendech našel si práci od soboty do pátku.Dnes za svobody jsem rád,že vůbec nějakou práci mám a kdyby mi zaměstnavatel kálel na záda tak se musím smát. Jinou práci totiž velmi těžko bych sehnal.
0
před 4148 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |