Gyroskopický senzor slouží podobně jako akcelerometr k tomu, aby určoval naklonění a natočení telefonu. Co tyto dva druhy odlišuje je fakt, že akcelerometr měří zrychlení, zatímco gyroskop úhlovou rychlost. Je proto výhodné použít jejich kombinaci. Akcelerometr určí směr, kterým se mobilní telefon pohybuje pouze ve dvou osách. Rozpoznání pohybu i ve třetí ose zajišťuje gyroskop. Můžeme tak přesněji určit skutečný pohyb zařízení v prostoru.
Zdroj: https://www.beryko.cz/blog/recenze/senzory-v-mobilnich-telefonech-od-a-do-z.html
0
před 2582 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je otázka co přesně měří accelerometr a gyroskop. V zásadě jde o senzory polohy a zrychlení (označení v telefonech zdá se neodpovídá úplně přesně skutečnému fyzikálnímu významu čidel). Obecně je to dobré na ovládání různých her a podobných aplikací, pro aplikace typu kompas (zvládají víc než jen směr na sever) apod… Např. aplikace flightradar24 pokud vše dobře funguje, dokáže z informací o přesné poloze telefonu a jeho natočení říct na jaké letadlo (na obloze) se díváte skrz kameru telefonu…
0
před 2582 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
K telefonování nutný není, takže pro mě je zbytečný (ani nevím, jestli tuhle vymoženost můj starý hloupý tlačítkový telefon má).
0
před 2582 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Akcelerometr je pro měření změny polohy ve všech našich 3 osách lineárně (nevím proč jen ve dvou? Možná mají některé telefony senzor jen pro dvě osy, možná je ta třetí zbytečná?) – posunu telefon, zvednu telefon,…
Gyroskop je pro měření změny otočení kolem všech 3 os.
Telefon udržuje informace o poloze natočení, takže tak nějak ví, jak je natočený. Může pomoci i kompas (mg senzor).
0
před 2581 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to dobrý hlavně když máš vr (např. VR box)
já sám mám mobil bez senzorů a na VR mi nejde a je lepší si koupit ten se
senzorem
0
před 1419 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek