beowafle

Kam se směsným komunálním odpadem, když mi obec nedovolí další popelnici?

Obec povoluje popelnice podle počtu členů domácnosti, nedovoluje zaplatit si další. Kam mám nosit odpad, když mi popelnice nestačí? Obzvlášť v zimě, kdy jednu popelnici zabere popel.

Zajímavá 0 před 1093 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Zacheus

Popel na chodník/cestu, zbytek odpadu do lesa.

0 Nominace Nahlásit

Kazatel

Třídit!

0 Nominace Nahlásit

elkon

Existují popelnice různých velikostí. A samozřejmě třídit odpad.

0 Nominace Nahlásit

Beno

Třídit odpad. Bioodpad použít do kompostu, popelnice na bioodpad. Popel použít pokud je jen ze dřeva do kompostu, nebo studený do popelnice na bioodpad.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

To je dotaz na obecní úřad, proč neumožňuje si připlatit další popelnici. Vy můžete akorát omezit produkci odpadu.

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Musíš zažádat o další popelnici SROZUMITELNĚ. Zvolení zástupci občanů jsou zpravidla se sluchem na štíru, natož aby rozuměli psanému textu. :(

Sjednej si pár maníků, ať starostovi a jeho ženě (případně i dětem, pokud je mají) zpřeráží hnáty a uvidíš, jak se věci rychle posunou kupředu. ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Zeptej se na obci. Není to úplně neobvyklý problém.
Co se týče množství popelnic – když se platilo za popelnici, mohls jich mít kolik chceš. Teď se většinou platí za člověka, a množství vyvážených popelnic se určuje podle tabulek.

• Zeptej se, jak velké popelnice se berou jako standardní – a zkontroluj zda máš maximální velikost.
  • Často je možné si dokoupit odpadové pytle – bývají s logem odpadové společnosti a popeláři je vezmou při klasickém sběru odpadu.
  • dál bombarduj zástupce obce. Jsou od toho, aby řešili potíže občanů.

0 Nominace Nahlásit

plebs

Jezdím k příbuznému do východních Čech v menší obci tam zastupitelstvo rozhodlo v létě odvoz jednou týdně v zimě jednou za 14 dnů.
V další obci jsem objevil v létě také dobrý skutek na náves přivezeny 3 nákladní auta cihlo asfaltové drtě a na vývěskách napsáno, vážení občané cesty si můžete opravit sami z dovezeného materiálu dle svých potřeb.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
beowafle

Vy jste taky chytráci, když mám věčně plné popelnice tak do nich přece nebudu cpát papír a plast… bože…

před 1093 dny Odpovědět Nahlásit
elkon

Když se neumíš vyjadřovat, tak si trhni…Místo poděkování za rady ještě držkuj tupče.

před 1092 dny Odpovědět Nahlásit
Pepa25

Sorry, ale tentokrát je problém na straně odpovídajících, ne tazatele.

před 1092 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek