Na Dívčích hradech už jsme byli a vlakem ze Smíchova na Zličín jeli také. Rád bych sebral nějaké tipy na pěkná místa. V Praze žiji, ale rozhodně neznám vše. Petřín a Letná jsou fajn, rád bych poznal nové místo kde nejsou turisté, nebo klidně i jsou, ale prostě ne místo notoricky známé všem.
Doplnění
Odpověď pro mvk a dubraro. Co mám mít z těchto odpovědí? Mám si ten
seznam vytisknout, o každém místě si něco vygooglit a odškrtávat si kde
jsem byl? Otázku jsi asi vůbec nepochopil. Nezajímá mě seznam míst. Chtěl
jsem název místa a nějaké povídání proč se tam zrovna vám líbí a co
vás tam zaujalo. Navíc jsem psal, že ne notoricky známá místa.
Upravil/a: sesednizkola
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2622 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dívčí hrady už jsi zmínil, to je asi top místo. Pokud hledáš spíše drsnější industriální městskou romantiku, doporučuji přístav v Holešovicích, některé uličky v Košířích nebo okolí plynojemu v Libni. Tam často chodím fotit, brzy po ránu jsou to místa s nezaměnitelnou atmosférou.
2Kdo udělil odpovědi palec? Lamalam, sesednizkola
před 2622 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jsem rodilý pražák a bohužel musím konstatovat, že romatická místa nenávratně zmizela nebo velmi rychle mizí. Doporučit ti dnes už nic nemůžu, přístav v Holešovicích se rychle mění, z romantiky už tam nic nezbylo. Zcela zmizely Zátory, kolonie v Košířích, staré Radlice, Horní Roztyly nebo Palmovka.
2Kdo udělil odpovědi palec? Lamalam, sesednizkola
před 2622 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Průhonický park
Dendrologická zahrada v Čestlicích
Botanická zahrada pod Vyšehradem
1Kdo udělil odpovědi palec? sesednizkola
před 2622 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
a kdybych se měl obrátit do těsného okolí Prahy tak mi nestačí okýnko… cesta z Noutonic (vlak) přes Okoř na Budeč, z Těptína (PID 444) na Gryblu a Vlčí roklí do Hornopožárských lomů, z Třebotova (PID 309,313) přes Vonoklasy do Dobřichovic nebo z Jíloviště přes Hladkou skálu a Kazín do Mokropes.
Upravil/a: mvk
0 Nominace Nahlásit |
Na Staré město, na Vyšehrad. Z Prahy jezdí vlaky do příměstských částí a okrajů. Pokud bydlíš v Praze, máš určitě celoroční jízdenku a na každé zastávce metra je informace o kultuře a pod. Nebo si půjč kolo, choď pěšky. a kup si průvodce Prahou.
před 2622 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to sice až kousek za Prahou, ale moc se mi líbilo v lomu Velká Amerika. Někdy to tam bývá i dramatické: holky padají ze skály rovnou do vody a tak…
před 2622 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Klaproth: v holešovickém přístavu ještě něco zůstalo? co se industriálu týče, všechno mizí … Pragovka mezi Rokytkou a Kolbenovou je už oplocená a hlídaná, Elektrotechnika a Slévárny na sever od Kolbenovy se ztrácejí před očima… moc pěkný byl areál Na Košince, ale to už bude taky minulost… tam snad ještě Bílá a Černá skála u Bulovky, Prosecké skály a Pekařka. A světově bizarní mi připadá nouzová kolonie Na Slatinách a vedla ta kolonie, co se chodí od Lidlu V Korytech od Jawy Strašnice.