Avatar uživatele
anonym

Kde a v čem nejlíp uchovat/skladovat na druhý den uvařený špenát a jak ho ohřívat?

V mikrovlnce, nebo v hrnci na sporáku na mírném ohni.

Ivzez: mýtus: Ohřívaný špenát je jedovatý
Tento omyl je živen skutečností, že špenát obsahuje střední množství
dusičnanů, které se za pokojové teploty působením bakterií mění ve škodlivý
Nitrit. I zde tedy platí obligátní, že špenát musí být pečlivě skladován a
důsledně celý dobře prohřán při ohřívání.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Západ před 2327 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Normálně bych zbytek nechal v hrnci a dal do chladničky. Do druhého dne to v pohodě vydrží. Pak ohřát na sporáku.
Pokud bys jej chtěl uchovat na delší dobu, tak jej můžeš dát ještě vařící do zavařovací sklenice, zavřít, položit víčkem dolů a nechat zchladnout. Pak do ledničky a vydrží klidně půl roku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Zadělávaný (moukou zahuštěný) špenát ohřívám raději v mikrovlnce, vyhnu se tak nebezpečí připálení na dně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Špenát by se neměl ohřívat, protože
se při ohřívání dusičnany mění v dusitany.

Ale také jsem špenát občas ohřála.
Je jedno, jak jej ohřejete, můžete v mikrovlnce i na sporáku.
______

Nechcete-li věřit, nevěřte.

Nepsala jsem o pokojové teplotě, ale o ohřívání (tedy o vyšší teplotě).
Dusitany se tvoří při delší/další tepelné úpravě, pečlivým prohřátím se nezničí.
(Tepelnou úpravou se nezničí ani dusičnany.)

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Teď už věřím 🙂 tak je to správně, když něco tvrdím, napíšu i důkaz..hned je to lepší, dám ti palec 🙂 hih

před 2327 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek