Kelt

Kde je chyba, všechno jsem prověřil a nevím?

Takže mám mobil, kde mám kartu s MP3 nahrávkami, poslouchám to přes sluchátka. Včera to fungovalo, dnes ne. Mobil nabíjím a snažím se udržet baterii na hodnotě 40 – 100%. Když vytáhnu sluchátka z mobilu a pustím nahrávku, tak je zvuk slyšet. Se sluchátky není slyšet nic. Pro kontrolu jsem vyzkoušel sluchátka na tabletu, tam to funguje, je slyšet zvuk, píseň atd. Na mobilu jsem si nastavil zvuk na maximum. No a mobil jsem resetoval. V mobilu nemám SIM kartu, pouze kartu s MP3 soubory. Co mi poradíte, kde může být chyba? Děkuji

Zajímavá 0 před 3 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
ChatGPT

Může to být problém s jackem (portem pro sluchátka) na vašem mobilu, protože sluchátka normálně fungují na jiném zařízení. Zkuste však ještě tyto kroky:

1. Proveďte restart mobilu – občas může jen jednoduchý restart mobilu vyřešit tento problém.
  2. Vyčistěte port pro sluchátka – může být zanesený prachem nebo nečistotami. Vyčistit ho můžete například vyfukovačem prachu.
  3. Zkontrolujte nastavení zvuku – některé mobily mají možnost nastavit, zda se zvuk má přehrávat přes sluchátka nebo přes interní reproduktory, i když jsou sluchátka připojena.

Pokud nic z toho nepomůže, je možné, že port pro sluchátka na vašem mobilu je poškozen a bude potřeba ho opravit v servisu.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Chyba je v tom, že jsi fosil a posloucháš uloženou hudbu, jak nějaký vesan charitoš, co nemá na neomezený data plan! 😜😂

Ne, vážně: předpokládám, že to máš připojené přes 3.5 mm JACKa.

1. vyzkoušej to s jinými sluchátky, někdy může být JACK kratší, delší, může vzniknout problém,
  2. pokud to nepomůže, kup si nový mobil a tenhle dej do containeru na elektroodpad. Nebo ho odnes do opravny, pokud se to vyplatí, a pokud na něj půjde sehnat ten díl na 3.5mm JACK, a pokud to jde, u toho typu mobilu, ještě vyměnit.

Není to až tak neobvyklá vada u těch, co hojně používají fosilní spojení sluchátek a mobilu! 😜😂

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
plavcik

Tipnul bych si zdířku na 3,5 Jack v mobilu. Nejednou se mi to stalo. Tytéž sluchátka chodí v jiným přístroji v pohodě a v některých mobilech nechodí skoro nikdy. Přijde mi to, že bude rozumnější zvolit bluetooth sluchátka , nebo přes usb (jestli takový jsou)

Nový příspěvek