Mám takovou otázku, kde se vůbec dají najít mapy ČR z let 2000–2023 online? Myslel jsem si, že to může být to nejjednodušší, co můžu vyhledat, ale opak je pravdou. Miliony historických map z 19. století, ale snad žádné mapy z poslední dekády? Všechny mapy online jsou živě (Google, Seznam). Pokud mi někdo odpoví, tak bych si přál, aby to bylo něco ve stylu tištěných map, kde je vše (názvy měst, silnic, řek, památek atd.) a zdarma. Snad není možné mít desítky živě map a ani jednu s historií změn bez toho aniž bych něco platil nebo se koukal do „starých“ atlasů.
Zajímavá 0 před 272 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Možností, kde najít staré mapy ČR online, je několik:
Je důležité zdůraznit, že staré mapy (zejména tištěné) jsou často chráněny autorskými právy, a proto ne všechny mapy jsou online dostupné zdarma.
0
před 272 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Staré mapy mají historickou hodnotu a proto jsou zajímavé. Mírně zestárlé mapy vám mají sloučit přesně k čemu? Pokud zobrazení reality před pár lety (nebo pár desítkami let), tak jsou široce dostupné letecké /fotomapy. Třeba mapy.cz mají za těch posledních 20 let dobře pokryté celé území ČR minimálně 5 nebo 6 mapami.
0
před 268 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |