Navštívil mě bratranec se svoji druhou mladší manželkou. Moje žena si sní začala tykat. Bylo mi trapné i když jsem starší nabídnout ji tykání, taktéž ona nevyužila svého výsostného práva ženy nabídnout mi tykání. Kdo měl učinit první krok a nabídnout tykání?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? osamělývlk před 4397 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
v tomto přápadě měla nabídnout žena tykání,bez ohledu na to zda jste starší,pokud toho nevyužila tak bud si tykat nechce,nebo si myslí že když si tyká s vaši ženou je to už automaatické že si bude tykat i s vámí
0 Nominace Nahlásit |
Otázka na totéž téma už po teřtí od včerejška, viz odkaz ve
zdroji:
(Kromě toho tu bylo již několik desítek odkazů).
Pokud se ptáš na etiketu, ta je jasná, jde-li ti jen o vlastní pocity
v rodině, nech se vést intuicí a slušností „staré školy“.
Při harmonické atmosféře se to zpravidla vyvrbí přirozenou cestou, nemá
cenu se nutit do nějakých křečí, byť pod tlakem naivního okolí (jak se
zmiňuje Damiana).
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/muzu-vyrazne-starsi-osobu-pozadat-aby-mi-tykala
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
možná jí bylo trapné hned při první návštěvě nabízet tykání, ale by to správné od ní ,aby ho nabídla /aspoň si to myslím/
0 Nominace Nahlásit |
Bez ohledu na značnou benevolenci, kterou se tu snaží poslední dva dny prosazovat později narození, v civilním životě nabízí tykání žena. Nenabídla-li je, tak to nechte být. Zřejmě na to dojde později. Bratrancova druhá žena se třeba zatím ve Vaší rodině ostýchá, dopřejte jí čas, aby si zvykla.
0 Nominace Nahlásit |
Píšeš, že tvá žena si s ní začala tykat. Z toho mi vychází, že ona jí nabídla tykání sama (jestli je starší než ona, je to její právo), jestli jí ale začala tykat jen tak – sama od sebe, je to trochu neomalené. Pokud to tak bylo, ona bude nejspíš buď hodně naivní a tvárná nebo třeba sama nezná etiketu. Tykání by ti měla nabídnout ona. Být tebou řekla bych to bratranci, jak to mezi vámi bude s oslovováním. On jí to jistě vysvětlí a nějak se nakonec domluvíte.:-)
0 Nominace Nahlásit |
Požádejte ji, jestli by Vám mohla tykat, nejlépe s úsměvem a poznámkou že jste jedna rodina a nejste tak starý. Uvidíte odezvu, třeba bude souhlasit a pak Vám tykání nabídne i ona. Pokud ne, dále jí vykejte…
0 Nominace Nahlásit |
myslím že v této době se až tak moc neřeší kdo nabídne tykání prostě z toho nedělejte všeci vědu a zeptej se jestli jí můžete tykat.
0
před 4397 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |