" Lidé kteří se nazývají humanisty, ochránci svobod a antifašisty se jednoho dne stanou sami fašisty a potlačovatele svobody slova"
Přesné znění si nepamatuji, ale takhle nějak to zní. Měl jsem za to, že to řekl W.Churchill, ale mezi jeho citáty jsem to nenašel. A souhlasíte s tím citátem? Já ano. Zrovna v dnešní době, kdy vládne politická korektnost a represivní tolerance, je to cítit. Pokud nesouhlasíte s levicovým, nebo zeleným politickým spektrem, které hájí příliv uprchlíků a multikulturalismus, jste označeni přinejmenším za nacionalistu. Dnes už ani nemůžete hájit svoje kořeny, kulturu a zemi, aniž byste nebyli označeni za rasistu a neonacistu. Zkrátka jiné než jejich vidění světa je smeteno stigmatizací tak hrozivých pojmů jako je rasismus a nacismus. Přesto, že vůbec nemusí jít o rasismus, ale jen o přirozený přírodní pud hájit svoje zájmy a prostředí.
Drap: Takže Strana zelených s Matějem Stropnickým, či třeba Dienstbier z ČSSD nic takového nehájí? A třeba sociální demokracie ve Švédsku také ne? Pokud se pletu, rád se něco dozvím.
Zajímavá 0 před 3100 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Originál kolující na netu zní: „The fascists of the future will be
called anti-fascists“.
Fašisté budoucnosti budou sami sebe nazývat antifašisty.
Potíž je v tom, že Winston Churchill Society odmítla tvrzení, že by toto
Churchill řekl. Tudíž je to fake citát, autor je „noname“.
Realita dneška je, že máme dva druhy fašistů: fašisty a antifašisty. Ani není nutné čekat na nějakou budoucnost. Podle mne se nepleteš, vidíš to čistě.
Upravil/a: cynique
0 Nominace Nahlásit |
Máš to popletené. Podle mne, to co píšeš, že levicové a zelené politické centrum hájí příliv uprchlíků, považuji za nesmysl.
0
před 3100 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevím jistě, mám sklerozu, ale možná jsem to a nebo něco podobnýho napsal já.
0
před 3100 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4620 | |
led | 3002 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2240 | |
zjentek | 1650 | |
ivzez | 1445 | |