Nejvíce záleží na tom, jak je chceš používat. Dá se říci, že něco jako optimální zralost u nich neexistuje.Jestli je chceš sušit, tak se sběrem spěchat nemusíš, schnou přímo na rostlině. Jestli je chceš šťavnaté, musíš si pospíšit, svým zbarvováním už prakticky „schnou“! Jestli je chceš nakládat a chceš, aby měly nejvíce dužiny, tak je nalož ještě před „barvou“ (červená, fialová, žlutá, modrá…).
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
A koukala ses na net? Já doporučím thechillidoctor.cz. Chlap tam nakupuje a je vždycky maximálně spokojenej.
No, koukala, ale tento shop jsem neznala. Díky moc za tip. Koupila jsem tam chlapovi tuto sadu https://www.thechillidoctor.cz/chilli-balicek-zhava-laska-e284.htm a je nadšený.
zjentek, děkuji 🙂 Tak to snad dělám dobře, nechávám je tam viset, pak je chci hlavně sušit na zimu a říkám si, čím déle na slunci, tím snad lépe. A když mám někdy, chuť, jako třeba teď, tak si nějakou utrhnu a nakrájím do jídla 🙂
Tak jo ;)
Mně by to takhle nechutnalo. Chili nakládám a různé druhy si pak při
jídle vychutnávám jako přílohu. Nebo jím čerstvé, šťavnaté. Chci
říci vychutnávám dužinu jako hmotu, tedy vychutnávám určitý druh
papriky. Na sušených už to není možné. Tam zůstane jen kapsicin na
nestravitelných zbytcích, které jen projdou traktem. Je to slupka a semena.
Dobrou chuť ;)