Avatar uživatele
Terciba

Kdy sklízet chilli papričky?

Když zčervenají nebo je lepší je na rostlině nechat co nejdéle? Jak se pozná optimální zralost?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2974 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Nejvíce záleží na tom, jak je chceš používat. Dá se říci, že něco jako optimální zralost u nich neexistuje.Jestli je chceš sušit, tak se sběrem spěchat nemusíš, schnou přímo na rostlině. Jestli je chceš šťavnaté, musíš si pospíšit, svým zbarvováním už prakticky „schnou“! Jestli je chceš nakládat a chceš, aby měly nejvíce dužiny, tak je nalož ještě před „barvou“ (červená, fialová, žlutá, modrá…).

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
SuzanKa

Ahoj holky, nevíte, kde bych koupila kvalitní chilli? :) Ráda bych ho jako dárek :)

před 1417 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

A koukala ses na net? Já doporučím thechillidoctor.cz. Chlap tam nakupuje a je vždycky maximálně spokojenej.

před 1413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pajka.111

No, koukala, ale tento shop jsem neznala. Díky moc za tip. Koupila jsem tam chlapovi tuto sadu https://www.thechi­llidoctor.cz/chi­lli-balicek-zhava-laska-e284.htm a je nadšený.

před 1372 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Terciba

zjentek, děkuji 🙂 Tak to snad dělám dobře, nechávám je tam viset, pak je chci hlavně sušit na zimu a říkám si, čím déle na slunci, tím snad lépe. A když mám někdy, chuť, jako třeba teď, tak si nějakou utrhnu a nakrájím do jídla 🙂

před 2974 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Tak jo ;)
Mně by to takhle nechutnalo. Chili nakládám a různé druhy si pak při jídle vychutnávám jako přílohu. Nebo jím čerstvé, šťavnaté. Chci říci vychutnávám dužinu jako hmotu, tedy vychutnávám určitý druh papriky. Na sušených už to není možné. Tam zůstane jen kapsicin na nestravitelných zbytcích, které jen projdou traktem. Je to slupka a semena. Dobrou chuť ;)

před 2974 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek