annas

"Kdybych měl vyjmenovat tři nejcennější zdroje života, měl bych říct knihy, přátelé a příroda.“ Je to dobrá volba?

autorem slov je John Coleman Burroughs (28. února 1913 – 22. února 1979) americký ilustrátor známý svými ilustracemi děl svého otce Edgara Rice Burroughse .

https://citato­.cz/citat/16120-john-burroughs

Aliendrone, děkuji.
Odkaz je správný, ale informace o autorovi jsou chybné.
https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/John_Burrou­ghs
john Burroughs (3. dubna 1837 – 29. března 1921) byl americký přírodovědec a přírodní esejista, aktivní v ochranářském hnutí ve Spojených státech

Aliendrone, děkuji.

Upravil/a: annas

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? vagra, Drap, paul1, dust8, aliendrone, Savier před 513 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Hlada

Je to rádoby moudré plácání člověka, který byl nejspíš zdravý, měl co jíst a měl střechu nad hlavou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Funna

je to zjevně filozofická otázka a záleží na postoji autora citátu, ale jí myslím, že prvním zdrojem života je voda a potrava…
knihy už jsou je doplněk duchovna…přátele potřebuje většina lidí, i když ne všichni, některým stačí rodina, nebo jsou rádi sami a ta příroda by měla být na druhém místě, protože bez kyslíku, který je s přírodou přímo spojen (potraviny beru jako samozřejmost) bychom taky asi dlouho nevydrželi…a to nemluvím o blahodárných účincích procházek po lese, či koupání v moři…

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Hmmm, ilustrátor… Tím se to VYSVĚTLUJE. 😐

BTW – odkaz na citát poukazuje na JINÉHO Burroughse. Takového, který natáhl ráfy roku 1921. 😉 🙂

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Jistě jsou to vznešené zdroje života. Ale přiznejme si, že všichni musíme platit účty, a bez peněz je prostě nezaplatíme. Mám dojem jenom já, že se nám ze života vytrácí důležitost práce? Můžeme nad penězi ohrnovat nos, ale ve skutečnosti bez nich ani to zdraví není, jak má být. Nejde přece o hromadění za každou cenu, ale na běžné životní potřeby, protože Instituce jsou stále chamtivější.

Upravil/a: Ametyst

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?aliendrone Nahlásit

Drap

Myslím, že je to dokonce ta nejlepší volba

0 Nominace Nahlásit

marci1

Můj známý říká: Fotbal, pivo a to třetí už nemusí být!
🙂

0 Nominace Nahlásit

Themeansar

Zdrojem života je; potrava, voda, teplo, světlo, práce

Zdroj: https://gvkb.blog­spot.com/

0 Nominace Nahlásit

paul1

Souhlasím, ale jako hodně věcí může být toto individuální. Hodně lidí by přidalo : drogy, pivko, sex 🙂

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Podle mne je to víra, určení cíle a praktické jednání.
Kolik lidí neumí číst a žijí svůj život.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Funna

Nemusíš mi vypisovat, co je sociální inteligence…moc dobře vím, co tenhle pojem znamená, ale ty to asi nevíš, protože se mnou zjevně nesouhlasíš…jak jsem psala, že introverti ji až tak moc nepotřebují, vystačí si sami se sebou je jim u pr***le, co si o nich kdo myslí a kooperují s otatními jen v nezbytně nutných případech, tak to byla ta narážka na facebookové šílence…jasně, nikdy z nich nebudou vůdcové, ani baviči ve společnosti, ale to oni ani nechtějí a to byla zase narážka, abys neházela všechny do jednoho pytle…

PS:
ale vzhledem k tomu, že na rozdíl od vrozeného IQ, se tohle dá časem naučit (ale to jsi také psala, pokud po sobě čteš, co píše a ne pouze tupě kopíruješ z netu) tak mám pro tebe dobrou zprávu – máš sanci alespoň nějakého IQ dosáhnout…a tohle byl ideální příklad mého nízkého sociálního IQ 😉8-):-):-D

annas

ad Funna a Hlada.

Příroda – přece z ní se získává voda, ale i potrava. Ale důležitá je nejen materiální stránka, ale i duchovní a sociální inteligence, tj. vztah k lidem.

Ale jde o Váš názor, takže děkuji za odpověď.

Funna

psala jsem, že potravu a přírodu beru jako jeden celek…a už jsem psala …duchovno někdo ke štěstí fakt nepotřebuje…a sociální inteligence?…to jsou zase jen prázdná slova, ne každý je facebookový šílenec, který musí vše všude roztrubovat, existují i introverti…takže prosím nepaušalizuj názor jednoho na všechny lidi…
a to je můj názor…

annas

Duchovno, duševno jinak také psychika, označuje vnitřní život člověka, tedy jeho myšlenky, představy, přání, , ale také obecně schopnost lidského mozku uvažovat. Třeba i věřit, , nemyslím jen v Boha, ale věřit např. že nás lékař uzdraví, že dojedete včas atd.

Každý člověk je je soubor tělesných a duševních vlastností , jde o spojení vnitřních i vnějších stránek člověka, vrozených i získaných. Takže i duchovno, tedy myšlení člověka může mu přinést štěstí., radost, ale i zhoršit třeba zdravotní problémy atd. .

Sociální inteligence je často důležitější než IQ. Už se zde několikrát řešila, otázky v archivu.

V mnohých povoláních je důležitější než IQ. Není to fráze, jak si můžete přečíst v odkazu.
https://apas.cz/slov­nicek-pojmu/socialni-inteligence/

Sociální inteligence je druh inteligence vedle donedávna preferovaného IQ (inteligenčního kvocientu). Sociální inteligence pomáhá jedinci adekvátně vystupovat v sociálních situacích, tj. v interakci s jinými lidmi.

Tento druh schopnosti pomáhá člověku komunikovat, spolupracovat, řešit problémy v kooperaci s ostatními lidmi, řešit efektivně konflikty, pohotově se orientovat v situacích (včetně chápání skrytých souvislostí).

Sociální inteligence pomáhá jedinci také upoutat pozornost jiných lidí, získat je pro svou věc. Zároveň pomáhá umět se vcítit se do ostatních lidí, do jejich situace, prožitků, motivů, potřeb. Jde o velmi důležitou schopnost a nelze mezi ni a schopnosti jako IQ dát rovnítko.

I velmi vzdělaný člověk s vysokým IQ schopný řešit složité vědecké problémy může zároveň vykazovat velmi nízkou sociální inteligenci. Samotné vysoké IQ tak např. z nadřízeného automaticky nedělá skvělého vedoucího, pokud má nerozvinutou sociální inteligenci a nedokáže ve svém týmu řešit konfliktní situace, nedokáže pro práci nadchnout podřízené, nedokáže je motivovat k výkonu a spolupráci.

Výhodou je, že sociální inteligenci lze v průběhu života rozvíjet, pracovat na ní. Člověk se může učit průběžně ze situací, jimiž prochází, a také pomocí kurzů, čerpáním z odborné literatury apod.

Nový příspěvek