Doplňuji:
jj to nastavim neni problem :D jenom mne zajima jestli domaci wifi sit ma
850/900/1800/1900 MHz
Aspon jedno z toho!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kapka, MacChill před 4742 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zachytíš každou WIFI, která není zakódovaná. Pokud je zakódovaná, musíš znát její heslo, aby ses na ni mohl napojit
0 Nominace Nahlásit |
To, co uvádíš, jsou frekvenční pásma telefonů. Ta nikterak nesouvisí s WiFi připojením k internetu.
0 Nominace Nahlásit |
dobrá otázka… Mám takový pocit že wifi síť musí být nastavená
správcem
i pro příjem na mobilních zařízeních
0
před 4742 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Teoreticky, ano. Já měl základní parametry v telefonu nastaveny od výrobce, tudíž chytnu veškerou Wifi v dosahu, některé vyžadují heslo které neznám takže se dá sehnat od vlastníka Wifi sítě ( třeba autobusy tam heslo zná řidič ). Jen jsem si v mobilu musel doladit nastavení, abych se vyvaroval toho co se mi už stalo že jsem se přihlásil na Wifi free automaticky a podruhé mě to tam již nechtělo pustit z důvodů že došlo k menší změně sítě a mobil si pamatoval přístupový bod z minula a ne ten nový
0
před 4742 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Wifi chytis kazdou v dosahu. Rozdil je ten ze mobil nedokaze kazdou spravne vyuzit. Je primarne urcen na hotspoty (pristupove body k internetu) a site typu Tiskarna-pc-mobil. Chyti ti i ruzne prumyslove site ale s temi si neporadi. Slouzi napriklad na komunikaci bezlecnostnich kamer a podobne. Musis ale pocitat s tim ze mobilni wifi ma kratky dosah a slaby prijem. Takze to co si chytila na notebooku nemusis chytit na mobile. a pokus bude po tobe ptat heslo tak ho musis ziskat od spravce. V baru napriklad. Ale je dost verejnych hotspotu napriklad v nakupnich centrech, v parcich a podobne ktere nejsou zaheslovane
0
před 4741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na použitém standardu wifi. Dneska se používá většinou
802.11b nebo g nebo n. Většina domácích sítí je stále g, ale přibývá
n, což zas bohužel neumí většina chytrých telefonů.
Samozřejmě pak také záleží na zabezpečení sítě. Každopádně výše
uvedené frekvence nemají s wifi nic společného. Jsou to pásma pro GSM, kdy
u nás se využívá 900 a 1800. Wifi pracuje na 2,4GHz, nebo 5GHz.
0
před 4739 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek