jirka F

Když nechci mít děti, protože by logicky zdědily po mně nemoci, jsem sobec?

Zařekl jsem se, že z toho důvodu nechci mít děti ani teď, ani v budoucnu a může mě k tomu žena i nutit, ale prostě nechci děti.

Zajímavá 0 před 535 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Drap

Nevím jaké máš nemoci. Většina nemocí se nedědí. Ale i tak je to tvoje rozhodnutí a nikdo ti do toho nemá co mluvit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Rokio

Nejsi jsi sobec. Alespoň ne z tohoto hlediska. Podle mě je to OK.

0 Nominace Nahlásit

paul1

Jaké to jsou nemoci? Absolutně zdravý člověk při dnešním poznání medicíny neexistuje.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Nejsi sobec. Naopak, je to rozumne.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Děkujeme za informaci. Třeba mne to fakt nezajímá. 🙄

Každý je někdy sobec.

Impertinentní a bezpředmětný dotaz: děti ve školce děti nedělají. Ani „to“ nedělají. 👌🤦‍♀️

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Mít děti není jen tak. A dědíme po obou rodičích. No a když víš, jaké máš nemoci, tak se dá jejich průběh omezit v mladém věku. Děti to je radost i starost, Pokud můžete mít děti, tak do toho. Víš, co by za to někteří lidé dali, aby měli děti. Máš divné uvažování a divný žebříček hodnot. Nechceš mít děti, aby po tobě nezdědili nějakou nemoc. Jistě, máš na to právo, se takto rozhodnout. A co kdyby sis položil otázku takto. Komu já předám své znalosti, zkušenosti, kdo naše jméno proslaví více než já.?

0 Nominace Nahlásit

da ny

Asi jen 15% nemocí je dědičných.
Nejčastěji jsou to nevhodné stravovací návyky, životospráva v rodině.
Psychosomatika (80% podíl).
Chybička/anomálie se vždy může vloudit.
Ani zdravého člověka, který se rozhodne nemít děti, nepovažuji za sobce.

0 Nominace Nahlásit

petrph

Asi takhle, pokud máš skutečně závažné nemoci, u kterých je riziko, že se budou dědit tak tě ani žadná ženská nebude kvůli tomu nutit. Ono dokonce myslím při svadbě to je podmínka že snoubenci mají znát svůj zdravotní stav..
Ale musíš ji to říct včas aby se sama rozhodla jestli chce žít s tebou., nebo s nikým jiným, s kým to dítě mít bude..

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
jirka F

RS(roztroušená skleróza) EDSS 3,5
Epilepsie

Filip84

JyrkaF🤪 ze školky: A Ty máš babu? Nemáš. Samozřejmě, že nemáš, dědi ze školky nemají baby, vodí se s holčičkou za ručičku při venčení. 🤦‍♀️

Tak až vyjdeš ze školky a najdeš si babu (což se nestane, ale theoreticky), tak s ní beztak nebudeš píchat. Protože to bys si musel hledat babu někde v pacientáriu, čekárně v psychiatrické léčebně, nebo tak něco, a ta Ti zase nebude stimmt, to už jako vím, za tu dobu, co tu, bohužel, strašíš.

Tak až vyjdeš ze školky, a až si najdeš babu, a až Tě „připustí“ a budete spolu píchat, tak pak – vůbec – řeš, jestli mít děti.

Třeba to ani nepůjde, máš ho vyšetřenýho? 👌🤷‍♀️

Prostě řešíš, co není a otravuješ s tím.

Nový příspěvek