Jistě, hlubší význam to má,,,já když říkám manželovi Tomášku, tak ví, že jsem pěkně nasraná,,,
0 Nominace Nahlásit |
Zdrobnělá pojmenování vyjadřují kladný citový vztah k druhému jedinci.
Ale jak uvedla Kropítko, někdy tohoto zdrobnělého pojmenování mohu použít provokativně, zvláště když vím, že je někdo nesnáší.
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepším kamarádům říkám přezdívkou, zvykli jsme si na to už od školy a prostě mi to jinak nejde z pusy. Snad jednou jedinkrát jsem jim řekla Honzíku a Milošku – zdrhali hrůzou, co proboha provedli a co jim udělám :o) Takže jak říkají ostatní holky – od určitýho věku (cca od těch 12) mi přijde fakt divný chlapům a klukům říkat zdrobněle. Prostě jménem nebo přezdívkou. Ještě zvládnu takový ty „polozdrobněliny“ domácký jako Tom, Peťa, Míra. Ale Tomášek nebo Martínek by fakt byl moc…
0 Nominace Nahlásit |
Já když povím mé drahé polovičce sladce Petříčku, tak ví, že je na čase dojít s košem.
0
před 5009 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi po vás bude chtít něco neobvyklého nebo taky je možnost,že nemá čisté svědomí.
0
před 5006 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No to znám, pak je předpoklad že bude něco chtít, například přispět nějaké penízky nebo aby jste něco udělal. Přitom je to tak průhledné, no a nebo něco provvedla, jak je tu také zmíněno 🙂 Každopádně zdrobnělina se u mě rovná ostražitost 🙂
0
před 5003 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |