Dobrý den chtěla bych se zeptat jesli mě muže učitelka neklasifikovat když mám 29 % nesplněnou docházku zbytek jsem tam byla , písemky mám všechny dopsané slohovky taky a sesit taky v tom případě nechápu proč by mi měla dávat neklasifikaci jaký je na to váš názor popřípadě jak to mohu změnuit nemůžu být neklaśifikovaná předem děkuji :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 3938 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Neznám důvody rozhodnutí učitele, ale je možné vás neklasifikovat i při menší absenci.. Učitel totiž může svůj postup konzultovat s ředitelm školy, jak si můžete přečíst v klasifikačním řádu.
1. 2 Neklasifikace
Pokud absence žáka v daném předmětu přesáhne 30 % (u předmětů praxe
a laboratorních cvičení 20 %), je žák neklasifikován. V případě
včasného doplnění látky a odpovídajícího počtu klasifikačních
podkladů může učitel klasifikovat žáka i v tomto případě.
Pokud učitel hodlá neklasifikovat žáka s menší absencí, projedná svůj postup s ředitelem školy.
Klasifikace za 1. pololetí může být provedena nejpozději do 30. června daného školního roku. Není-li možné žáka hodnotit ani v náhradním termínu, žák se za první pololetí nehodnotí.
Odkaz na klasifikační řád jedjné školy, platí na všech školách stejně.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Eu_UQy81VPMJ:zshk.cz/files/Klasifika%25C4%258Dn%25C3%25AD%2520%25C5%2599%25C3%25A1d_SZ%25C5%25A0_od_2010.doc+&cd=7&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&client=firefox-a
Doplňuji:
Ocko cituje z klasifikačního řádu pro základní školy, i když otázka
je v kategorii střední školy
Možno ověřit z odkazu, z něhož čerpala: Hodnocení a klasifikace žáků – Základní škola Kojetín
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit |
Tak si přečti výtah z článku Hodnocení žáků – jak bojovat s učiteli:
Při dlouhodobé absenci žáka /déle než 15 vyučovacích dnů v kuse/ jsou vyučující povinni zajistit domácí úkoly pro žáka a kontaktovat rodiče k zajištění doučení látky.
Při absenci za pololetí vyšší než 250 hodin bude provedena dodatečná klasifikace. Vždy se bude vycházet z toho, jak byl žák po dobu absence doučován, plnil úkoly a zejména ze závažnosti nemoci.
Nelze-li žáka pro závažné objektivní důvody klasifikovat na konci prvního pololetí, určí ředitelka školy pro jeho klasifikaci náhradní termín a to tak, aby klasifikace žáka mohla být provedena nejpozději do dvou měsíců po ukončení 1.pololetí. Není-li možná klasifikace ani v náhradním termínu, žák se za první pololetí neklasifikuje.
Nelze-li žáka pro závažné objektivní důvody klasifikovat na konci druhého pololetí, určí ředitelka školy pro jeho klasifikaci termín a to tak, aby klasifikace žáka mohla být provedena do konce září, do té doby žák navštěvuje podmínečně vyšší ročník, případně znovu 9. ročník. Žák, který nemohl být klasifikován v náhradním termínu, nebo byl klasifikován nedostatečně, opakuje ročník.
0 Nominace Nahlásit |
když vidím co jsi napsala, chyb jak máku a vyjadřovací schopnosti na úrovni 5-letého dítěte, můžeš být ráda, že tě neklasifikuje, protože by tě 5 z JČ neminula…snad to do opravných zkoušek stihneš napravit…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek