Mám auto s klimatizací a chci se zeptat jak často se musí doplňovat freon nebo jak ho udržovat funkční? Nemyslím vyčistit filtr atd.. to vím. Dík, prostě blbá ženská:)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? blesk26, Petr70 před 5584 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Freon se již leta nepoužívá a klimatizace se nedoplňuje jedině že dojde k úniku náplně musítu tuto v odborném servisu si ji zmnovu nechat naplnit cena je cca 1000 – 1500 Kč dle množství náplně
0 Nominace Nahlásit |
Doufám, že tam freon nemáte, už se běžně nepoužívá. Předpokládám, že chladící medium bude R34a.
K čištění doporučuji navštívit autoservis. Přeci jen nechceme, aby klimatizace zapáchala, případně ublížila cestujícím v autě. Servisák za opravu ručí.
0
před 5584 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
určitě to nechat na autoservisu tam vám určitě poradí
0Kdo udělil odpovědi palec? Mandarinka
před 5583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Prostě když to přestane chladit (mně se to stává tak jednou za dva roky), tak to chce doplnit chladící médium. Co se týče čištění, tak jsem nikdy nečistil a nikdy nebyl problém – zase bych tyhle záležitosti moc nepřeceňoval, to Vám jen v servisu chtějí pravidelně účtovat pár stovek za práci :)
0
před 5583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dokud chladí tak bych nic neměnil ale určitě je dobré popřemýšlet o dezinfekci ve spreji která stojí 2–300 a když přestane chladit tak např. v Halfords (Letňany, Průhonice) dělají kompletní servis klimatizace za 1000 kč.
0
před 5583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Také doporučuji nějaký autoservis, tak poradí objektivně. Záleží odkud jsi, já doporučuji tuto firmu www.autoexpres.cz