Avatar uživatele
Lucyfer

Kolik hermelínu je jedna porce?

Jíte ho celý, nebo třeba jen půlku? Mně vždycky přišlo, že půlka bohatě stačí a pak už mi je blbě. Je něco, co případně podporuje trávení toho sýra? Jíte ho rádi samotný (a nijak neupravený), nebo s něčím (a čím)?

Zajímavá 0 před 340 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Pro někoho 2 – 3 kusy, pro jiného půlka 😉
Ono také záleží na tom, jaká je gramáž (125g, 120g, 100g, 80g).
Než mi lékaři objevili
CA žaludku a musel pryč, jedla jsem Hermelín často. Priority (zdraví) a chuťové preference se změnily.
Nyní se všem plísňovým sýrům téměř vyhýbám. Dám si tak 4ks za rok. Většinou na 2× (už nerozpékám, nesmažím, nenakládám). Dám na chléb s máslem a část jen tak, samotný.
Protože vím, že lidské tělo, střeva (centrum vstřebávání živin a IS), po konzumaci plísňových sýrů, sýrů zrajících (typu Romadur a syrečky) ÚPÍ a trpí, konzumuji je jen zřídka.
Pro příjem proteinů i pro chuť, jím tvaroh, balkánský sýr, tvrdé sýry a sem tam parmazán. Občas nějaký luxusnější sýrový bonbonek. 🙂

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Jedna porce je 120 gramů a ta stojí cca 50 kaček, pokud není jinak v akci (neuleželý s odporným tvarohem uvnitř). A na to nemám, čili neřeším. Nesmyslně předražené potraviny jako kaviár, konzerva rybiček, hermelín, korbáčiky, většina ovoce, některá zelenina, čokoláda, máslo 80%, smetana 12%, chipsy/tortilla chipsy a dalších 75% obsahu obvyklých potravinových řetězců, jsou pouze pro bohaté lidi a ne pro mě, čili se jim vyhnu obloukem. Jednoduché 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

P.S.: Škoda, že je vás tolik bohatých, protože kdyby ne a chovali byste se jako já, šíleně by se zlevňovalo. Chjo, co se dá dělat. Ať se vám tedy daří, nemyslím to zle 🙄

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek