Pro někoho 2 – 3 kusy, pro jiného půlka 😉
Ono také záleží na tom, jaká je gramáž (125g, 120g, 100g, 80g).
Než mi lékaři objevili
CA žaludku a musel pryč, jedla jsem Hermelín často. Priority (zdraví) a
chuťové preference se změnily.
Nyní se všem plísňovým sýrům téměř vyhýbám. Dám si tak 4ks za rok.
Většinou na 2× (už nerozpékám, nesmažím, nenakládám). Dám na chléb
s máslem a část jen tak, samotný.
Protože vím, že lidské tělo, střeva (centrum vstřebávání živin a IS),
po konzumaci plísňových sýrů, sýrů zrajících (typu Romadur a syrečky)
ÚPÍ a trpí, konzumuji je jen zřídka.
Pro příjem proteinů i pro chuť, jím tvaroh, balkánský sýr, tvrdé sýry
a sem tam parmazán. Občas nějaký luxusnější sýrový bonbonek. 🙂
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Jedna porce je 120 gramů a ta stojí cca 50 kaček, pokud není jinak v akci (neuleželý s odporným tvarohem uvnitř). A na to nemám, čili neřeším. Nesmyslně předražené potraviny jako kaviár, konzerva rybiček, hermelín, korbáčiky, většina ovoce, některá zelenina, čokoláda, máslo 80%, smetana 12%, chipsy/tortilla chipsy a dalších 75% obsahu obvyklých potravinových řetězců, jsou pouze pro bohaté lidi a ne pro mě, čili se jim vyhnu obloukem. Jednoduché 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
P.S.: Škoda, že je vás tolik bohatých, protože kdyby ne a chovali byste se jako já, šíleně by se zlevňovalo. Chjo, co se dá dělat. Ať se vám tedy daří, nemyslím to zle 🙄
0
před 340 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1709 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |