Kolik km za den ujede kamion v mezinárodní kamionové dopravě?
Zhruba?
Doplňuji:
My jsme právě ve škole počítali dobu jízdy kamionu z ČR do Itálie a
vyšlo, že ujede asi 500 km denně. Ale byl to jen teoretický příklad.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: band of brot
Zajímavá 0 před 3569 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Průměrný roční nájezd kamionu (auto nemá velké servisy a autodoprava
má zakázky) se pohybuje mezi 100 a 150 tis. km/rok.
Tak si to spočítej…
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, ivzez, zzzlatokopka
před 3569 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kamion nejezdí podle km, ale podle možností řidiče, ten má jízdu velice omezenou, musí dodržovat přestávky (má v tachografu kartu, ta zapisuje data po několik dní). A je rozdíl, zda jezdí krátké trasy, nebo dálkové. Může za den ujet i několik set km, ale musí dodržovat pauzy. Má omezenou rychlost. Těžko se to určuje, protože na každý den má pauzu stanovenou jinak a pokud jízdu překročí, tak pauzu může nahrazovat:-))) Je to rovnice o hodně neznámých:-D
Hodně času stráví na nákladce/vykládce.
0 Nominace Nahlásit |
Nelze takto odpovědět. Záleží na možnostech, které povoluje zákon a i třeba na tom, zda jede jeden nebo dva řidiči
0
před 3569 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No, podle AETRu nesmí řidič překročit denní dobu řízení 9h (4,5h – 45min – 4,5h). U nás je maximální povolená rychlost 80km/h. Když zanedbáme úplně všechno, maximálně můžete ujet 720km. Samozřejmě nejezdíte jenom po dálnici, stále stejnou maximální rychlostí, bez zpomalování nebo zastavování. Ale úplné maximum za podmínek dodržení předpisů je 720km.
0
před 3568 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
bande, nejde to sdělit. Klidně 200–600Kč, někdy více jindy méně..
0
před 3568 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Najezdil jsem i 18000 km měsíčně. Hrubě přes AETR, ale normálně se dá najet tak 720km za den. Jezdil jsem Anglie Španělsko, takže tři a půl dne jsem jen jel. Přepřihl návěs a jel zpátky. Jinak v pohodě 500km.
0
před 3565 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jezdím pravidelnou linku do Drážďan. Někdy se mi podaří udělat za den 500 km, někdy ale třeba také jenom 300. Pokud jedete po naší dálnici, tak je to opravdu nepředvídatelné, protože buď narazíte na nehodu nebo na opraváře silnic. Nikdy se prostě nedá cestovat celou dobu v pohodě. Jezdím u firmy https://vchd.cz/kariera/ridic-mkd-ce-pravidelne-linky-drazdany/ , hledají nové řidiče. Takhle s firmou jsem spokojený, protože mají nová auta, maximálně dva roky stará a perfektní dispečery.