Prosím o radu,chcem si koupit chatu a její cena je 330 000 kč na pronajatým pozemku.A nezdá se mě jedna věc.Na fotky dávám odkaz.Všiml jsem si že kolem komína i skrz jednu rozbitou tašku protéká voda po stěně kde je ložnice pod střechou.Dál jsem si všiml,že v místnosti ve sklepě je voda na zemi vlastně pod tím komínem a stéká na opačné straně sklepa po stěně dolů.Navíc jsem našel dvě trhliny.Absolutně reailtám nerozumím vzhlem k tomu,že si na to ještě půjčujem,tak si nemůžem dovolit další investice.Jak je to velký problém? Je možný že může být i prohnilé obložení mezi eternitem a tím obložením.? chata je z roku 1985.Předek děkuji a budu vděčný za každou radu.
http://odpovedi01.galerie.cz/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4637 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
I když jsou popisované vady na fotkách, není stejně z toho vidět všechno. Kolem komínu to vypadá na nedoléhající oplechování, to se dá opravit bitumenovým střešním tmelem. Mezi pobitím střechy pod eternitem a palubkami by měla být ještě parotěsná a tepelná izolace, jinak tam bude v létě vedro, v zimě zima. Ve sklepě může být nedostatečná izolace od svahu nad chatou a tudy může voda prosakovat. Opravy tam samozřejmě potřeba budou, ale mimo opravy kolem komínu se dají dělat postupně. Doporučovala bych na prohlídku před koupí vzít s sebou někoho zkušeného, z fotek nemusí být všechno patrné. Neznám lokalitu, ale cena je skutečně velice nízká. Bylo by zajímavé vypátrat, proč se majitel chaty zbavuje.
5Kdo udělil odpovědi palec? aramah, tom004, anonym, briketka10, Gemin
před 4637 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednoznačně se jedná o zatékání kolem oplechování komína. Tato závada se bude muset co nejrychleji napravit. Nemělo by to být ale nákladné včetně výměny šablony.
Sklep je suchý ( pokud by to byla špatná izolace budou „mapy“ po stěnách sklepa), voda na podlaze je od toho zatékání.
Narušení krovu či jiných prvků ze dřeva nelze vyloučit a je odvislé od toho jak dlouho tento stav trvá.
0 Nominace Nahlásit |
Nevím jak to je velký,ale na cizím pozemku malá chatka je předražená.Ještě bych počkala a vyčkávala až půjdou prodejci s cenou dolu.
0 Nominace Nahlásit |
Co když bude za nějakou dobu (jak dlouho?, od koho pronájem je?) změna v pronájmu pozemku?
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek