Lektor angličtiny v jazykovce. Částečně to dělám dodnes.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Podnik si samozřejmě pamatuji, ale první práci ne. Tak dobrou paměť nemám, abych si to pamatoval přes padesát let.
0 Nominace Nahlásit |
První práce? Byly prázdniny a nastoupil jsem na brigádu do závodu na zpracování zeleniny v Holešovicích. Šlapali jsme zelí v obrovských sudech, zaváželi s rudlem pásy na třídění zeleniny atd.
0 Nominace Nahlásit |
Opravy radiokomunikačních zařízení.
Konkrétně sdělovací přijímače Tesla Lambda 4 a Lambda 5.
Pro zasmání zdejším „fajnšmekrům“:
http://www.radiosvet.wz.cz/lambda/lambda.html
0 Nominace Nahlásit |
Obráběč kovů v ČKD.Dělal jsem to jen asi rok a půl,potom jsem šel na rok na vojnu a už jsem se k tomu nevrátil.
0 Nominace Nahlásit |
Osvč, stavba, 9 měsíců. Potom úraz, zjistil jsem jak funguje nemocenská a zrušil živnost. Gg a do fabriky. Menší peníze, ALE člověk je v teple v čistém s čistou hlavou, placené volna, státní svátky, dovolené, jistota, nemocenská, obědy za 50kč. A důchod bude dvojnásobný.. Živnost je dobrá dokud člověk dělá a v důchodu je žebrák. Proto většina podnikatelů dělá do smrti, a už jsem mimo téma.
0 Nominace Nahlásit |
Sice jsem vzděláním rolník, ale po škole jsem pár měsíců pokračoval v tom, v čem jsem si předtím přivydělával na brigádách – kravín a pila. Až poté jsem dělal projektování krajiny a geodézii (KPÚ). K profesionálnější rolničině jsem se přechodně dostal až po 15 letech.
0 Nominace Nahlásit |
Podnik, pro který jsem se tehdy učila, mi už v prvním ročníku oznámil, že po vyučení o mě nebude mít zájem. Čili jsem vylezla ze školy a ještě mi nebylo 16, tak ÚP taky nešel, registrace prý až od 16, tak mi mamka domluvila něco jako brigádu u chlápka, co po okolních městech rozvážel jateční maso pro psy. Já jezdila s ním, on vážil, balil, říkal cenu, já brala a vracela peníze. On si tak nemusel furt utírat ruce. Pak jsem pro něj začala prodávat na trzích sazeničky, a sortiment se rozšiřoval, třeba brácha s kamarádem před Velikonocemi napletli pomlázky a on jim dovolil, že se prodají u něj na stánku. To jateční maso prodával i v garáži, a když se nejezdil rozvoz, tak jsem prodávala v té garáži. Nebo práce na zahradě. Dokonce mi koupil kolo, abych nebyla závislá na vlaku, samozřejmě mi to strhával z peněz. Byla jsem u něj asi rok a půl.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek