Avatar uživatele
Heřman

Které druhy masa jsou tvrdé (před konzumací se dlouho vaří) a měkké (krátka doba přípravy).

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, iceT, Petra09 před 4602 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Ono také velmi záleží na způsobu přípravy masa (viz např. minutky), neboť zde dochází při stejném masu k výrazným časových rozdílům.

Všeobecně bych ale řekl, že nejtužší maso je hovězí a zvěřina, opakem je pak maso ryb. Maso drůbeží, králičí ap. by pak mohlo být někde mezi tím.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Všeobecně platí, že čím starší zvíře, tím je starší maso z něj, a vyžaduje tedy delší tepelnou úpravu.
Tuhé maso pochází z hovězího dobytka, staršího vepřového, skopového, slepic, kohoutů a ze zvěřiny.
Měkčí maso je telecí, běžné vepřové (z dobytka poráženého po cca 7 měsících chovu), jehněčí,krůtí, kachní, husí.
Z hovězího a vepřového masa se dá rychle připravit tzv. panenka.
U tužšího masa se dá doba jeho přípravy výrazně ovlivnit předchozím marinováním.
Krátká doba přípravy je z masa rybího.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Conchus

To není jednoduchá otázka na tak malý prostor, který tu je. Kup si dobrou kuchařku, která má obecnou kapitolu o druzích mas. Tam se dozvíš, jak se maso připravuje, za jakých podmínek, atd.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek