Nerad bych lhal, ale jsem si naprosto jistý, že se jedná o totožnou bylinku i koření. Co se týče použití v kuchyni, já osobně ji neužívám dvakrát rád, má pro mě svou velice silnou, typickou chuť a vůni, ale proti gustu … :)
0 Nominace Nahlásit |
Přesně, je to stejné. Oregano se podobá majoránce, ale je silnější a aromatičtější. Já osobně ho rvu úplně do všeho, od omáček na těstoviny přes bramboráky až do studených salátů. Na drůbež jsem to nezkoušela, ale taky by to nemuselo být špatný. Podle mě to je takový univerzální koření, kterým není moc co zkazit a vždycky se hodí, když se vám nechce u vaření moc přemýšlet a trávit moc času.
0 Nominace Nahlásit |
Jo jo dobromysl a oregano je jedno a to same. Ja s nim varim celkem rada. Davam ho do omacek na testoviny napriklad. Nebo ve Francii jsem okoukala zapecene brambory se smetanou a tucnym syrem (je to tedy kaloricka bomba), ale do toho take davam oregano. Musi se s nim opatrne. Je celkem aromaticke a po delsim vareni zhorkne.
0 Nominace Nahlásit |
Na kuře je vhodnější speciální směs jeho název je… Koření na
kuře
Složení: cibule, cukr, paprika sladká i pálivá, rozmarýn a sůl
oregáno nebo-li dobromysl se spíš hodí na omáčky k těstovinám, na
pizzy, a slané záviny. Je velmi aromatické, ne každý tu vůni a chuť
snáší . Dává se velmi malé množství a do omáček až na konci
vaření./jako majoránka./
Já osobně mám na kuře nejraději sůl. kmín cibuli, česnek a dělat
na másle.
Zdroj: http://bylinky.atlasrostlin.cz/oregano
0 Nominace Nahlásit |
Na drůbež moc ne.A hlavně opatrně a v malých dávkách.Jednou mi spadlo do jídla malinko víc a bylo to skoro nepoživatelné.Je opravdu moc aromatické a má výraznou,specifickou chuť.
0 Nominace Nahlásit |
Na drůbež je nejlepší kmín, nebo játrová nádivka.Dobré jsou kořenící smněsi. Oregáno je do mletého masa nebo na pizu.
0
před 5124 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |