Etanol + oxid uhličitý . V malém množství ještě řada dalších
látek.Může vznikat i metanol nebo kyselina octová.
Doplňuji:
I ty ostatní, většinou organické látky jsou důležité. Dávají vínu
charakteristickou chuť a vůni tzv. bouqet.
Upravil/a: mosoj
2Kdo udělil odpovědi palec? kiki011, AndysekCze
před 3724 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Při řízeném kvašení vzniká zejména etylakohol a oxid uhličitý.
Když se to neumí, ethanol může zoxidovat až na kyselinu octovou, okrajově
může vznikat aceton i další ketony a aldehydy. Pokud to budeš dělat
poprvé, raději si nech poradit od zkušenějších „kvasičů“. Pozor, jak
píše Mosoj, vzniká i metylalkohol, ale s ním i dalšími hnusy si
zkušený „palič“ poradí.
Doplňuji:
Mosoj > dala bych Ti paleček, ale dnes už mi došly.
Upravil/a: Lamalam
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na reakčních podmínkách. Jednou se mi povedl velmi kvalitní jablečný ocet, ale původně jsem chtěl něco jiného.
0
před 3723 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek