Avatar uživatele
kiki011

Které produkty vznikají při kvašení cukerných roztoků ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3693 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Etanol + oxid uhličitý . V malém množství ještě řada dalších látek.Může vznikat i metanol nebo kyselina octová.
Doplňuji:
I ty ostatní, většinou organické látky jsou důležité. Dávají vínu charakteristickou chuť a vůni tzv. bouqet.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Při řízeném kvašení vzniká zejména etylakohol a oxid uhličitý. Když se to neumí, ethanol může zoxidovat až na kyselinu octovou, okrajově může vznikat aceton i další ketony a aldehydy. Pokud to budeš dělat poprvé, raději si nech poradit od zkušenějších „kvasičů“. Pozor, jak píše Mosoj, vzniká i metylalkohol, ale s ním i dalšími hnusy si zkušený „palič“ poradí.
Doplňuji:
Mosoj > dala bych Ti paleček, ale dnes už mi došly.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Záleží na reakčních podmínkách. Jednou se mi povedl velmi kvalitní jablečný ocet, ale původně jsem chtěl něco jiného.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek