Stačí si pozorně přečíst obal.
O „značky“ léků se ti asi nejedná. Pokusy a testování KOSMETIKY na
zvířatech je
v Evropě zakázáno ! Blíží se rozšíření zákazu i na testování
přípravků
pro domácnost.
Česká republika je členem EU, takže asi tak…
Pokud si budeš kupovat jiné než evropské nebo české KOSMETICKÉ výrobky,
musíš se podívat na obal. U jiných výrobků se zatím musíš podívat
vždycky. ☹
Jednoduše řečeno, čínský pleťový krém může být testován
na zvířatech, ale snad je splněna povinnost upozornit na tuto skutečnost na
obalu. Ale např.u pracího prostředku se musíš dívat (zatím ) na obal
vždy, i když je vyroben třeba v ČR.
Je třeba podporovat moderní a spolehlivé alternativní metody testování
v oblastech průmyslu, vědy a medicíny. Jsou to např. počítačové modely,
buněčné kultury, molekulární metody, vzorky lidských tkání nebo orgány
již uhynulých zvířat.
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer, anonym Nahlásit |
Silně pochybuji, že by firma, která má nebo si chce vybudovat značku, testovala výrobky na zákaznících. Myslím, že netestování na zvířatech je mediální zhovadilost. Zákazník nemůže být zkušebním králíkem.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud některá značka netestuje na zvířatech, zpravidla o tom informuje, třeba i certifikací. Mám za to, že otázka směřuje na kosmetiku, kde mi přijde opravdu nelidské testovat na zvířatech – jednoduše by měla být z takových ingrediencí, které neškodí ani zvířeti ani člověku a pak není třeba testovat. Druhá věc jsou léky, kde to bez zvířecí pomoci asi jinak nejde, ačkoliv i to mi přijde hrozné. Zajímavý a obsáhlý článek k testování léků (na zvířatech i lidech) je tady: http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=763329
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4030 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Naprostá většina léků se testuje na zvířatech a potom i na lidech. Bez pokusných zvířat to obvykle nejde.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4030 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
všetci testujú na zvieratách, samozrejme i na väzňoch, armáde a normálnom obyvateľstve.
kto tvrdí že nie, klame.
a nie iba kozmetiku, ale aj lieky, potraviny, drogy a iné svinstvá.
0
před 4029 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to obecně volba menšího zla. V tomto konkrétním případě je to navíc úžasný marketingový tah, jak sama dokazuješ.
amanita: kde bereš ty počty (stovka nevinných králíků) ?
V zásadě nejsem proti nezbytnému testování na zvířatech v případě léků. Ovšem je třeba je omezit na co nejnižší možnou míru. Testování kosmetiky je už zakázané a v případě jiných výrobků je třeba podporovat zákaz testování na zvířatech. Amanita, pokud máš zájem napiš mi vnitřní poštou, pošlu Ti odkazy na petice a jiné aktivity skupin, které se touto problematikou zabývají.