Ahojky všem! Děláte někdo likér z arónie? prosím, napište
osvědčený recept. Díky.
…
Likér z arónie (černého jeřábu). Vím, že je to jeřáb, spletla jsem se…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, briketka10 před 3414 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Aronie je černý jeřáb, nikoliv černý bez. V otázce jste měla oběma varianty, v dodatku jen arónii.
Dělám z arónie džem, likér jsou zkoušela loni poprvé podle receptu, který jsem našla na netu.
"Kilogram vyzrálých plodů arónie zalijeme litrem vařící vody a dáme na pět dní do chladu macerovat. Pak rozmačkáme a necháme v plátně vlastní vahou vykapat. Z půl kilogramu cukru a půl litru vody svaříme cukrový sirup. Prochladlý smícháme se šťávou z arónie a jedním a půl litrem vodky nebo jiného alkoholu bez chuti.
Já zkoušela variantu s rumem a přidala jsem griotkovou tresť.
0 Nominace Nahlásit |
Zřejmě něco jako likér jsem vytvořila omylem. Nechala jsem arónii ve sklenici mírně prosypanou cukrem, jenže pak zřejmě proběhlo kvašení a jelikož jsem vše uchovala v lednici, vznikl po roce docela chutný nápoj a bez jiných konzervantů.
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, reika
před 3414 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Likér z černého jeřábu
Ingredience:
1 l černých jeřabin bez stopek
1 l jemné lihoviny (vodka, brandy)
1 kg cukru krupice
1 l vody
4 l láhev
Postup přípravy:
Jeřabiny důkladně omyjte a oddělte od stopek.
Dejte je do 4 l láhve a zalijte lihovinou.
Uložte na 14 dní do chladné místnosti.
Každý den s lahví zamíchejte.
Po dvou týdnech svařte 1 litr vody s 1 kg cukru.
Nechte vychladnout a následně roztok nalijte k jeřabinám s lihovinou.
Další dva týdny nechte opět odstát, každý den s lahví zamíchejte.
Hotový výluh přeceďte a slijte do čistě vymytých láhví.
Uzavřete a uložte na chladném místě.
Likér z černého jeřábu s přídavkem koření
Ingredience:
2 l bobulí jeřabin bez stopek
0,5 l vodky
2 hřebíčky
kousek skořicové kůry
1 badyán, není podmínkou
0,5 kg cukru
0,5 lžičky kyseliny citrónové
1 l vody
Postup přípravy:
Jeřabiny operte.
Do 1 l vody dejte jeřabiny a koření a přiveďte vše k varu.
Povařte 30 minut, nechte částečně vychladnout.
Směs přepasírujte přes jemné síto nebo hrubé plátno.
Přidejte cukr a povařte do jeho rozpuštění.
Nechte zcela vychladnout, přidejte vodku a kyselinu citrónovou.
Důkladně promíchejte a nalijte do čistě vymytých lahví.
Likér z černého jeřábu s 2 lžičkami kávy
Ingredience:
3 l kuliček jeřábu
0,5 l rumu
0,5 kg cukru krupice
2 vanilkové cukry
2 lžičky kávy
voda
Postup přípravy:
Kuličky jeřábu důkladně omyjte a rozmixujte nahrubo.
Dejte vařit na cca 20 minut do 1 l vody.
Propasírujte a dejte vařit společně s cukrem, vanilkovým cukrem a výluhem
z kávy (kávu zalít jen malým množstvím vody).
Povařte vše 5 minut.
Nechte vychladnout a až poté přilijte rum.
Výsledný likér nalijte do vymytých lahví, uzavřete a uložte do
chladu.
Recepty z internetu.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |