Avatar uživatele
MiKu

Lze mandlovou mouku použít běžně v receptech místo mouky pšeničné či třeba špaldové?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 3043 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Kvůli lepku, mohu pšeničnou jen v malém množství, proto používám rýžovou mouku, míchám ji se špaldovou, připadně kukuřičnou, někdy i pšeničnou, záleží na tom, o jaký pokrm jde .

Ale našla jsem, že mandlová mouka. „Je vhodná téměř do všech bezlepkových receptů.“

Více o užití mouky najdete v odkazu.

http://www.na­seinfo.cz/cim-nahradit-psenicnou-mouku-kdyz-chceme-zit-zdraveji

Mandlová mouka je poměrně drahá, ale prodává se již ODTUČNĚNÁ.

Můžete si vyrobit " mandle umleté na moučku.". Vyjde to určitě levněji. Více v odkazu.

Na netu najjdete i recepty na mandlový chléb atd.

http://jimezi­ve.cz/mandlova-mouka

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Mandlová mouka je mnohem tučnější než klasická, s tím musíte počíta. Do některých těst jí určitě místo pšeničné dát můžete, ale použijte méně másla a cukru. Určitě bych ale nejdříve vyhledala nějaký repect přímo z mandlové mouky, ať si jí otestujete a pak teprve s ní něco nahrazovala. Navíc je dost drahá, takže nahrazovat s ní pšeničnou všude se moc nevaplatí.

Pokud máte bezlepkovou dietu, samozřejmě můžete použít i mandlovou. Nicméně pro univerzálnější použití zkuste raději nějakou bezlepkovou směs. Mě se nejvíc zamlouvá mouka od Doves Farm. Je přirozeně bezlepková, ale nemá žádnou pachuť, takže ve většině těst se chová jako klasická hladká mouka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek