Kvůli lepku, mohu pšeničnou jen v malém množství, proto používám rýžovou mouku, míchám ji se špaldovou, připadně kukuřičnou, někdy i pšeničnou, záleží na tom, o jaký pokrm jde .
Ale našla jsem, že mandlová mouka. „Je vhodná téměř do všech bezlepkových receptů.“
Více o užití mouky najdete v odkazu.
http://www.naseinfo.cz/cim-nahradit-psenicnou-mouku-kdyz-chceme-zit-zdraveji
–
Mandlová mouka je poměrně drahá, ale prodává se již ODTUČNĚNÁ.
Můžete si vyrobit " mandle umleté na moučku.". Vyjde to určitě levněji. Více v odkazu.
Na netu najjdete i recepty na mandlový chléb atd.
http://jimezive.cz/mandlova-mouka
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Mandlová mouka je mnohem tučnější než klasická, s tím musíte počíta. Do některých těst jí určitě místo pšeničné dát můžete, ale použijte méně másla a cukru. Určitě bych ale nejdříve vyhledala nějaký repect přímo z mandlové mouky, ať si jí otestujete a pak teprve s ní něco nahrazovala. Navíc je dost drahá, takže nahrazovat s ní pšeničnou všude se moc nevaplatí.
Pokud máte bezlepkovou dietu, samozřejmě můžete použít i mandlovou. Nicméně pro univerzálnější použití zkuste raději nějakou bezlepkovou směs. Mě se nejvíc zamlouvá mouka od Doves Farm. Je přirozeně bezlepková, ale nemá žádnou pachuť, takže ve většině těst se chová jako klasická hladká mouka.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |