Přihlašte se z počítače ke svému Google účtu a tam byste měl mít zálohované minimálně fotky a kontakty. Do nového telefonu se vým to zesynchronizuje automaticky (včetně většiny aplikací) když zadáte stejný Google účet.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit |
A proto využívám účtu Googlu. Už jenom pro přenos kontaktů. Koupil jsem si nedávno nový mobil. Přihlásil jsem se k účtu Google a všechny kontakty jsem měl zpět. Taktéž aplikace na EET, zcela bez problémů . Jako kdybych mobil neměnil. Nutné je ovšem zálohovat, nebo nechat automatické zálohování.
Viz. Arne 1– nejlepší odpověď.
0 Nominace Nahlásit |
Já jenom kacířsky zmíním, že pokud dudu nemá telefon s andoridem, na kterém má současně přihlášený google účet, tak se nic nikam nezálohuje.
Ono totiž do „továrního nastavení“ lze dnes uživatelsky obnovit skoro jakýkoliv telefon a je jedno, jestli je to chytrý telefon s Androidem, iOSem, Windows nebo čímkoli jiným nebo obyčejný telefon za pár kaček „bez operačního systému“.
2Kdo udělil odpovědi palec? dudu, Mc Merkurion
před 2282 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Fotky a videa možná, pokud byly na SD kartě. V tom případě odnést raději do servisu, aby to zkusili vytáhnout. Zbytek údajů a nějaké aplikace budou už zřejmě nenávratně pryč.
0 Nominace Nahlásit |
… pravděpodobně jen cestováním v čase … zprávy a hovory by měly
bej na simce, taktéž některé kontakty, ale to bude vše …
… napadá mne propojit mobil s pc a zusit nějakej program na obnovu, třeba
Recuva …
… jednalo-li by se o chytrý mobil, po vrácení do továrního nastavení, první co se vám ukáže, je „přihlašte se ke svému účtu google“ , a jestli něco nebylo na účtě či kartě, máte peška !!! … což asi nebude tento případ, jinak by se dudu neptal a rovnou přihlásil, či se o tom alespoň zmínil !!!
Upravil/a: Mc Merkurion
0 Nominace Nahlásit |
A proto využívám účtu Googlu. Už jenom pro přenos kontaktů. Koupil jsem si nedávno nový mobil. Přihlásil jsem se k účtu Google a všechny kontakty jsem měl zpět. Taktéž aplikace na EET, zcela bez problémů . Jako kdybych mobil neměnil. Nutné je ovšem zálohovat, nebo nechat automatické zálohování.
Viz. Arne 1– nejlepší odpověď.
… samozřejmě, těch výhod je daleko více, ať už jde o sdílení
různých aplikací včetně kalendáře, kontaktů atd, ale bohužel otázka
nejni co si mám pořídit, ale jak to napravit, proto nemůže bej Arneho
odpověď nejlepší, když nic neřeší … mimochodem, před chytrým
telefeonemjsem pro přenos a zálohu kontaktů používal obyčejnou sd kartu
… vždy jsem ji jen přendal do nového mobilu …
… aplikace EET nepoužívám, jen věrnostní karty (Tesco, Globus a mnoho
jiných) …
Zálohuješ na půl!! Když zálohuji tak i kvůli ztrátě mobilu.
EET jsou důležitější data než fotky, navíc s bezpečnostním certifikátem. Fotky jsou na SD kartě jenom pokud si to tak v mobilu nastavím či je tam přesunu. Já to ale neřeším já fotím foťákem!
Nevím to jistě ale při uvedení do továrního nastavení by se měla přemazat i SD karta!! Jinak by ty fotky viděl i při továrním nastavení, nebo ne?
… sd karta se nepřemaže, pro mne EET nemá cenu, jestliže myslíme oba
to samé, tj, evidenci tržeb, mně je k ničemu …
… čteš špatně: povídám, že dokuď nebyla jiná možnost, zálohoval
jsem na sd kartu, v dobách bez chytrých telefonů jsem sd zálohoval kvůli
ztrátě mobilu do pc …
jak to že neřeší ? I na tom příslušném telefonu by se mu mělo vše
bezproblémově vrátit zpět. A jak jsem psal, ověřit to jde jednoduše
z počítače, zjistí se tak jestli tam data jsou.
A až pokud ne, tak by mohl pomoct někdo kdo se živí záchranou dat.
… jestliže nemá chytrý telefon, tak se mu nic nevrátí !!! … telefon se kompletně vymaže a nastaví do stavu koupě … nemá-li chytrý telefon, nemá účet, takže ani v pc nic nezjistí … ne všichni dnes používají chytrý mobil …
Arne1: … jenže to by ten telefon, co se dostal do továrního nastavení, musel bejt chytrej, aby měl něco na účtu, o čemž pochybuju, to by se takto neptal, ale je možné že se pletu …
spousta lidí vůbec neví, co ten jejich smartphone umí. Pochybuju, že v dnešní době to bylo něco primitivnějšího – a v tom případě tam nebývají vzácná data.
… spousta lidí v dnešní době stále používá starý typ telefonu a důležitý jsou pro ně jen obyčejný kontakty, je potřeba si to uvědomit a podle toho soudit, asi žiješ na jiný planetě …
Malvína: … jestli to bylo na sd kartě, stačí přendat sd kartu, nejni potřeba servis, ale pochybuju, že se nás na toto ptá …
Já bych s tím do servisu šla. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud je telefon v tomto stavu, může se cokoliv pokazit. Například si člověk neuvědomí, že musí nejprve kliknout na tlačítko odpojení SD karty, jinak se data můžou spálit.
… za a) telefon má v továrním nastavení, takže toto může provést
(má vlastně mobil ve stavu, v jakém ho koupil, takže telefon je naprosto
OK, jen je vymazanej) …
… za b) u většiny sd a flešek už to nejni potřeba (bezpečně odebrat),
přesto to používám …
… za c) o tyto data nepůjde, jde právě o ty, co nejsou na sd kartě,
jestli ji telefon vůbec má >>> půjde o kontakty, které se
ukládaly do telefonu a ne na simku, o zprávy, hovory, možná nějaké foto,
ale věřím, že prioritně o kontakty …