Jdete na to dobře, ale fénem to neřešte.
Najděte si nějaký větší hrnec, uvařte do něho horkou vodu (třeba
i rychlovarnou konvicí). A nechejte hrnec několik minut stát ve vypnuté a
vyklizené lednici/mrazáku. Uvidíte, jak vám to pujde!
Horký hrnec něčím podložte! …prkénko na krájení, hadr apod. .
Počkejte si, až se začne namrzlý led pěkně odlupovat, jde to rychle,
elegantně a „po dobrém, bez škrábanců“.
Hrnec můžete i několikrát doplnit novou horkou vodou.
Ledničku pak vytřete vodou se šetrným saponátem (přípravkem na nádobí)
necháte na stěnách chvíli působit a po chvíli smyjete čistou vodou.
Doplňuji:
Jo a ten hrnec v té lednici normálně zavřete /nenechávejte otevřená
dviřka, ať Vám neutíká teplo ;)/.
Do 15ti minut máte hotovo a to do času počítám vyndání a vrácení
potravin zpět.
(Potraviny na tu chvíli nechávám ve vaně nebo ve dřezu).
Upravil/a: Pájo
0 Nominace Nahlásit |
Na rozmrazování používám léta horkovzdušný ventilátor a fén. Je to za pár minut hotové, teplota nikde nestoupne tak vysoko, že by se dějaký díl deformoval. Větší nebezpečí je z vody a otevřených spotřebičů. Na to člověk musí dávat bacha.
0 Nominace Nahlásit |
Ničení ledničky to není. Osobně jsem to dělal fénem pořád. Nyní
mám samorozmrazovací , takže to již dělat nemusím.
Jinak je úplně jedno čím to uděláte. Dělejte to tím co vám nejvíc
vyhovuje a na co máte pomůcky. Chladicímu zařízení je to jedno ve finále
mu to jenom pomůže.
0 Nominace Nahlásit |
Já to celý léta dělal taky fénem-ale bacha na úraz el.proudem-až teď to dělám horkovzdušnou pistolí.Naprostá pohoda.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek