Zrovna teď sodu doma nemám a nejsem si úplně jista, zda to jde
nahrazovat..
Konk. jde o recept http://www.recepty.cz/recept/alencin-medovnik-11010
Předem děkuji za odpovědi. 🙂
Doplňuji:
Díky moc. 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kapka, iceT, Illines před 4705 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U některých předpisů je jako kypřidlo soda přímo předepsána, například u dnes proslulého Medovníku, který ovšem za II.světové války byl znám pod názvem „zázrak“,nebo „pražský zázrak“ a byl to velice levný dort. Malý rozdíl je pouze u krému, ten byl tenkrát levnější a jednodušší.
Pokud vám nebude vadit, že si tam přidáváte i fosfáty ( fodforečňan
sodný) a bude to mít jinou chuť.
http://www.odpovedi.cz/otazky/ocet-kyprici-prasek-jaka-je-reakce-na-mastnotu
s práškem do pečiva to bude mít i jinou strukturu těsto víc vyběhne a nebude to tak chutnat..přesně jak píše mosoj . Já bych raděj upekla něco jiného.....
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |