Dobrý den,prosím o radu.Mám dceru které bude 12 let.Její biologický otec o ní nejeví zájem.S mým manželem jsme se rozhodli,že by si chtěl mou dceru osvojit.Biologický otec souhlasil.U soudu byla proti jen sociální pracovnice,která s osvojením nesouhlasila,že prý dcera svého otce zná.Od tohoto soudu uplynuli skoro tři roky.Její biologický otec neplatí od té doby výživné a ani dceru nenavštívil nejeví o ni jakýkoliv zájem.Dcera má příjmení po mém manželovi a říká mu tati.Máme spolu také ještě syna.Pro klid jsem neplacení výživného neřešila.Ale nyní jsem zjistila,že dcera potřebuje fixní rovnátka na zuby které stojí mezi 10 – 14 tis.Také by potřebovala nové dioptrické brýle a také zvažuji příští rok očkování proti rakovině děložního čípku.Dohromady je to dost peněz,které nemám.A dluh na výživném by mi je pomohl vyřešit.Jenže její biologický otec nepracuje a nikdy nepracoval,takže těžko z něho něco vymůžu.A je tu ještě druhá věc, aby mi nezačal dělat naschvály s dcerou.Dcera žije v úplné rodině a o biologickém otci ví,ale nemá o něj zájem.A nevím jestli má ještě na dceru nárok,když tak dlouho neplatil výživné a ani oni nejevil zájem.Pokud by měl právo i potom všem si ji brát(jen jak by se mu to hodilo jako v minulosti,kdy si pro ní nedocházel).Tak raději žádné výživné nechci.Už jednu dceru má kterou nikdy neviděl a výživné má strhávané exekučně.Tak proč by to u mé dcery nemělo být stejné,ale nechci riskovat,že by si jí chtěl po tom všem brát a já znovu absolvovala vyšetření u psychologů a zhoršení ve škole jen z toho důvodu, že by nerespektoval doporučení psychologů při učení povinnostech atd. Sám je hrozně nezodpovědný a kdysi mi učil dceru jen lhát nemít žádné povinnosti a ani zodpovědnost.Toto jsme budovali víc jak 3 roky s manželem a nerada bych, aby kvůli vymáhání neplaceného výživného byla naše snaha pryč a museli to znovu vše absolvovat znovu. Hlavně teď v období puberty,kdy se jí nechce moc poslouchat tudíž by se jí líbilo,že by u svého biologického otce nemusela dělat to co doma musí dělat byť by k němu nechtěla, ale musela a člověk si rychle zvyká na život bez povinností a pak se to s ním vleče celý život a tomu já chci zabránit.Přeji si,aby z ní vyrostl slušný poctivý a zodpovědný člověk. Za tuto komplikaci mi to nestojí tak bych si ty peníze raději šla půjčit.Vím, že výživné je povinné a nejsou to peníze pro mě,ale pro dceru,ale teď záleží na tom jestli to má vůbec smysl. Pokud zná někdo nějaké lepší řešení než se vzdát výživného.Prosím o radu a předem děkuji !!! Přeji Vám všem hezký den !!!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, afro.minerva, Lucimia před 5306 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
1. osvojení dcery vaším druhým manželem
2. „A dluh na výživném by mi pomohl vyřešit problém s nedostatkem financí na rovnátka, brýle, očkování…“
3. „A je tu ještě druhá věc, aby mi nezačal dělat naschvály s dcerou.“
4. „A nevím jestli má ještě na dceru nárok,když tak dlouho neplatil výživné a ani oni nejevil zájem.“
5. „Toto jsme budovali víc jak 3 roky s manželem a nerada bych, aby kvůli vymáhání neplaceného výživného byla naše snaha pryč a museli to znovu vše absolvovat znovu.“
6. „Pokud zná někdo nějaké lepší řešení než se vzdát výživného.“
Řekl bych, že to máte velmi složité a rovněž složité je poskytnout Vám nějakou ´zázračnou´ radu…, ale chcete-li tak vám jednu radu poskytnu: zapomeňte na výživné a vší argumentační a důkazní silou se snažte soud přesvědčit, aby schválil takový váš návrh na úpravu styku s dítětem (návrh musíte podat vy osobně), který zaručí, že na jedné straně se otec bude moci s dcerou vídat, ale na straně druhé pouze za přísně vymezených podmínek…, např. nikdy ne přes noc u něj doma, ale jen na neutrálním místě atd. atd.
Doporučuji návštěvu advokáta !
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5305 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek