Neuvažuji o tom že bych chtěla doma chovat klokany to ne, ale dost mě toto téma zajímá někde jsem o tom četla ale už nevím co a kde. :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4418 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nějakou dobu jsem jeden druh klokana chovala, ale nerozmnožovala. Měla jsem jen samičky. Už na přelomu 19. a 20.se u nás klokani na nějakém panství volně chovali, ale podrobnosti tě asi nezajímají. Já je dostala jako sekačku na trávu, protože jsou na rozdíl od ovce a kozy mnohem šetrnější a nevyholí porost až na kořínky. Jinak ale jako koza také přežvykují. V podstatě se dá tvrdit, že co do výživy se jedná o něco jako ovce nebo koza, či králík. S tím rozdílem, že králík je proti klokanovi úplný „Einstein“. Také jsem chovala dikobrazí samici. Ta byla v podstatě jako téměř třicetikilový králík, ale v období říje byla docela protivná. Darovala jsem ji jednomu chovateli. Lepší násadku na pera jsem nikdy neměla než z jejích bodlin.
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym, anonym Nahlásit |
Klokani se v naších podmínkách chovat dají, ovšem přímo jako domácí mazlíček určitě ne.
0 Nominace Nahlásit |
Moje zvířata mají otevřenou stáj, takže na noc chodila sama spát do slámy a přikrmovala jsem je senem, jádrem a tvrdým pečivem. Ráno si vyjdou sama ven kdy potřebují. V největších mrazech jim dveře stáje na noc zavřu. I klokani se rádi pohybovali na sněhu. Zvířata snadno zvyknou zimě a mrazu, spíše jim vadí vlhko a průvan . A to všeobecně všem- bez rozdílu druhu.
Drap, pokud vím čím dál víc Britů si kupuje klokana nejen jako domácího mazlíčka ale také jako sekačku na trávu.