Dnes se mezi lidmi často utváří nesmiřitelné tábory plné nenávisti a neochoty pochopit názory druhých. To je špatně.
Dle mého má smysl debatovat s každým, ovšem často stačí jen chvilka a jde poznat, že debata s některými lidmi už nemá smysl – typickým příkladem, možná trochu extrémním, jsou plochozemci – stačí se podivat na nějaké debaty s nimi a člověk vidí, že u nich je konfirmační zkreslení tak velké, že ti jsou možná nadosmrti ztraceni. Ovšem to samé je vidět i u některých zdejších uživatelů…
Tedy – smysl debatovat s každým dle mého má, poslechnout názor, argumenty ano, ale pokud je vidět, že to nemá smysl, že oponent jen útočí a lže, tak honem pryč a neztrácet čas…
Upravil/a: Tonda Káňa
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, Pepa25, Savier, cappuccino před 5 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Soudný člověk velmi brzy rozpozná s kým už nemá cenu o čemkoli diskutovat. Potom je to už pouze ztráta času.
4Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, elkon, cappuccino, Tonda Káňa
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemá, protože na tom povětšinou ani vůbec nezáleží a nemá to význam
(jen některé debaty a někde mají skutečný vliv a dopad).
S některými má debata ještě menší smysl… intelekt, charakter. Proč by
se někdo dobrovolně a dlouhodobě hádal s hlupákem (pokud jím sám není)?
Taky rozdíl mezi debatou a hádkou zde může být malý, až
zaměnitelný.
Snad jen pro vlastní odreagování nebo pobavení. Jinak ani není důvod
nějak moc debatovat (obecně). V některých případech pro vlastní nebo
vzájemný růst a ponaučení (to ovšem záleží na místě a společnosti.
Musí to většinou být konstruktivní debata – nebo alespoň něčím,
nějak přínosná).
Internetové debaty obecně nemají smysl…
Zcela ignorovat a nezapojovat se… ať si lidi myslí nebo říkají, co
chcou protože na tom moc nesejde a obyčejná debata na „občanské“,
lidové úrovni nic nezmůže. Což je ovšem něco, co téměř nikdo nedělá,
nedodržuje (samozřejmě ani já, jinak bych nebyl ani zde :D). Ovšem, když
někdo věří a hlásá něco odlišného (než moje přesvědčení), může
mi po tom být přece buřt. Jeho věc. Mou věcí se to stane, až když se
o to začnu zajímat, brát si to a zapojovat se.
Anebo mít vliv, moc, či prostředky, kterými se dá něco změnit a ovlivnit
ve velkém (klidně otázka celé mentality)… pokud teda člověk chce něco
s těmi názory ostatních dělat a přesvědčovat na státní, či světové
úrovni – samozřejmě i třeba na menších, dle třeba regionů (to už
jsou jeho důvody, jestli a proč to chce něco takového. Můžou být taky
lepší í horší).
Upravil/a: Disraeli
2Kdo udělil odpovědi palec? Filip84, Tonda Káňa
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.“ — Jan Werich
Sdilim jeho nazor.
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejde jen o to s kým, ale také O ČEM. Asi by mnohé překvapilo, kolika
různých uživatelů, se kterými často nesouhlasím (resp přesněji si
ťukám na čelo, když čtu jejich příspěvky) bych se rád na něco zeptal
(obvykle něco jako proboha proč nebo odkud to berete), ale vím, že by mně
neodpověděli a jeli by si to svoje …
Ale správný gentleman by měl být schopný základní společenské
konverzace s každým, ale samozřejmě na neutrální téma
(počasí atd.)
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To máš ty „nesmiřitelné tábory plné nenávisti“, je to tvou úrovní vědomí. Takto to má určité procento lidí, na určité úrovni vědomí, ostatní k vám, buďto, vzhlíží, protože nemají ani na to, nebo vás mají na háku.
Ne, nemá žádný smysl debatovat s každým, je to úplná ztráta času a život je tuze krátký.
Upravil/a: Filip84
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že s někým neznámým, debatě otevřeným, striktně nedebatovat na př. na základě dřívějších vlastních (či jiných) posouzení (zejména dle rozličných společenských měřítek), je přinejmenším zarážející, povýšenecké, urážející, ponižující, pokrytecké, asociální, etc., hodno nabubřelce, obvykle rozežraného, domýšlivého, rozpustilého, umíněného, čili zle vychovaného, neb taky materiálně založeného tak silně, až to úplně bečí a ekonomicky ničí životy všem, protože kdo si materiálně urve dostatečně a to i přestože vlastnostmi odpovídá výčtu výše, ten už nepotřebuje debatovat opravdu s nikým a o ničem a I PŘESTO svým životem v té své tichosti pohodlně propluje. A zase, někdy je lepší, když v tom svém stavu, ten svůj pysk drží.
No a teď si káně vyber, jako… 🤪
BTW tvůj poslední odstavec, to je teda dílo, to ti povim, draku. Tak debatovat s každým ano, poslechnout názor, argumenty ano, ALE, pokud je vidět, že debatovat nemá smysl, tak…
No týý pyzdo 🤦♂️🤦♂️🤦♂️ , to mě poser na holý záda. Fakt ses na závěr ZASE MUSEL odkopat do naha? Bylo to nutné? Se fakt NEŠLO zeptat i bez toho?
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Pepa: Dokážeš si představit nezávaznou, nezávadnou, konversaci na thema počasí s Ametyst? Já teda ano, ale nebude ani nezávazná, ani nezávadná!
„Dnes máme poněkud chladno a ta mlha rovněž není příjemná, je pěkný samec!“ – „To je z toho chemkování! EU si myslí, že si dáme líbit všecko!“, a už by jela! 😂👌
I když, abych byl upřímný, obávám se, že na živo by z ní nevypadlo ani „a“. Ale bůhví … 😅
Dementus, k tomu, aby z tebe vůbec vypadlo „a“, NUTNĚ potřebuješ posluchače, správně nakloněné. Ovšem bez nich, bez nich je pak vše docela jiné.
Jak, jiné? Pro tebe bohužel nepopsatelné a zcela nepředstavitelné.
Slepé oči otevře teprve až samotný prožitek. Jiný způsob NENÍ! 🤷♂️
A teď něco úplně jiného.
Na světě jsme „jeden s názorem“. Vypadlo by však z tebe přesvědčivé „a“ v mé přítomnosti? Co myslíš? Napiš, tohle mě FAKT VELMI zajímá.
Můžeš sem třeba napsat, že proč, že jak a že vlastně, by ses k něčemu podobnému TY rozhodně nesnížil, a podobné, tak úplně názory, TVÉ, světské, od klábosnice, a, že hovna. Ale stejně… CO TY MYSLÍŠ? Řikal bys? 😐😑
Jakési pocity uvnitř sebe trošinku určitě máš, takto bez programu, bez vypracovaných návrhů situace, bez detailní rozvahy, čili i nejasná představivost by být mohla.
…A protože já jsem jinak velmi pozitivní a zejména přátelský, bych ti dopřál úplně ho prožít, samotný ten prožitek 🤨
Filip84: Máš v tom bordel ty, zase. Konfirmační zkreslení je druh kognitivního zkreslení… 🙄🙄 https://cs.wikipedia.org/wiki/Konfirma%C4%8Dn%C3%AD_zkreslen%C3%AD
Opět prokazuješ, že jsi totálně mimo… Proč nás tu těmi bláboly pořád oblažuješ? 🤪🤪
Filipus, tomu nevěřím, nemožné!
Sorry jako, celé to musí skončit ještě jinak. Ne ne, jsem přesvědčen, že několika dalšími příspěvky bude ještě jinak dále upraveno a tím nakonec taky uvedeno na tu jedinou správnou míru.
Drap | 8264 | |
led | 4079 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2781 | |
zjentek | 2752 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2020 | |
aliendrone | 1951 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |