Avatar uživatele
Lotus

Majitel restaurace

Co musím splnovat jako majitel a provozovatel restaurace?Jaký je potřeba živnostenský list a dostanu ho i když nejsem vyučen v oboru?
Dík Honza
Doplňuji:
Děkuji Všem za odpovědi.Možná jsem se špatně vyjádři.Jedná se mi jen o koupi funkční hospody bez kuchyně a bez podávání jídel.Jen podávání nápoju.Zjedno­dušeně,mužu točit pivo pro verejnost,když jsem vyučen třeba zedník?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Lotus

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Elk, hanulka11 před 4983 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
astrolog66

Honzo-držím palce, je to řehole a obzvlášť dnes (DPH, drahá pracovní síla, malá kupní síla atd..) ale když už se opravdu rozhodneš a nemáš v oboru šest let praxe tak to chce mít garanta který je v oboru vystudován nebo vyučen… Dobře si investici rozmysly a zkonzultuj to s nějakým opravdovým hospodským a hlavně poslouchej.. Vím o čem mluvím, stálo mě to tři čtvrtě mega a rok bezesného života… Vím že je zkušenost nepřenositelná ale třeba se ti vše uleží..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

http://www.hac­cp.estranky.cz/stran­ka/nejcastejsi-dotazy---hostinska-cinnost

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Tak jsem hledala, jelikož se jedná o hostitelskou činnost budete muset mít doklad

Abychom získali řemeslnou živnost, musíme splňovat odbornou způsobilost:

odborné vzdělání v příslušném oboru (k tomu nepotřebujeme praxi) – viz § 21 odst. 1 Živnostenského zákona
nebo odborné vzdělání v příbuzném oboru a k tomu rok praxe v oboru – viz § 22 odst. 1 Živnostenského zákona
nebo jsme byli určitý počet let OSVČ nebo zaměstnanec ve vedoucí pozici a k tomu máme požadované doklady o rekvalifikaci – viz § 21 odst. 2 Živnostenského zákona
nebo máme aspoň 6 let praxe v oboru – viz § 22 f) Živnostenského zá­kona

http://www.jak­podnikat.cz/ziv­nosti-remeslne.php

http://zakony­.kurzy.cz/455-1991-zivnostensky-zakon/priloha-1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
vecernice

V oboru nemusíš být vyučený,ale musíš prokázat myslím šest let praxe v oboru,nebo musíš sehnat někoho kdo ti bude dělat grant a vyučený v oboru je,abys získal živnostenský list na hostinskou činnost.Jak jednou naliješ panáka,nebo natočíš pivo,tak tuto živnost s hostinskou činností potřebuješ.Tak mi to tenkrát řekli a dokonce mě byli i zkontrolovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
astrolog

Platí vše řečené, tedy potřebuješ mít výuční list jako číšník kuchař, nebo šest let praxe v oboru a nebo garanta i když jde jen o výčep.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Elk

Doba náleven už asi skončila. Zaměřil bych se spíš na jiný obor. Dřív jsem taky chodil do hospody, ale dnes si raději koupím pivo domů a na točený si zajdu fakt tak jednou za měsíc. Je to dražší. Než se zavede nová hoskoda a navíc bez jídla, to trvá i měsíce. Mám známého, který má zavedenou hospodu s dobrou kuchyní a steně běduje, že mu to upadá. A bude hůř !!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2477 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek