Avatar uživatele
Dlostev

Mohu podnikat ve vlastní kuchyni?

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné podnikat v podobě výroby domácích pokrmů (jednalo by se o palačinky) tak, že by výroba probíhala doma, v kuchyni, kterou mám k dipozici, a poté prodej formou rozvozu. Na internetu jsem našla několik informací, ale někde se tvrdí, že ano, že pokud je byt nebo dům zkolaudován pro osobní bydlení, je možné v takto zkolaudované kuchyni vyrábět pokrmy za účelem prodeje a někde že je třeba speciálně zkolaudovaná provozovna a v ní kuchyně.

Jelikož je pro mě vybudování provozovny a kuchyně příliš drahé a hlavně neekonomické (jednalo by se jen o pár kusů palačinek občasně), tak bych ráda volila tuto volbu, vím, že podnikání v ČR není jednoduché, ale přesto doufám, že nějaká taková možnost tu je.
Děkuju

Zajímavá 0 před 2514 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Teoreticky i to je možné. Musí ti to však schválit hygiena. Obávám se, že nebudeš schopna splnit všechny jejich podmínky, aby mohla fungovat výroba a domácí kuchyně současně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Ne, není to možné.
V domácích podmínkách nedokážete splnit požadavky hygieny.

Prostory, v nichž byste chtěla palačinky připravovat,
by musely být odděleny od Vaší kuchyně, nesměla byste
používat stejné nádobí, příbory, prkénka, …
musela byste odděleně skladovat suroviny (potraviny), …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání