Avatar uživatele
Evasky

Mám jít na obor kuchař nebo cukrář?

Nevím, jak se rozhodnout. Podle platu bych asi šla na kuchaře, ale nevím. Poradíte, co má větší uplatnění, budoucnost…?
Doplňuji:
Více mě asi baví vařit :) Ale nevím, jestli se tím uživím :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? mojitek, briketka10 před 4240 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
odpomass

V tom případě bych šla spíš na kuchaře, když tě to baví víc. Pakliže budeš pilná, budeš se učit nějaký ten světový jazyk, třeba někam vycestuješ za praxí do zahraničí, tak se můžeš stát velmi úspěšnou a dobrou kuchařkou…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

To si musíš vybrat sama. Záleží na tobě co by se ti více líbilo. Oboje má své klady i zápory.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Elis Pokorná

Větší uplatnění najdeš jako kuchařka. Sestřenice je vystudovaná cukrářka, ale práci nenašla tak pracuje ve fabrice, nic společného s jejím vystudovaným oborem. Ale jako kuchař najdeš práci téměř vždy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Podle platu se rozhodovat nelze.
Jdi se vyučit tím, co tě víc baví.
Vařit? Běžná jídla? Spaciality? Zdobené dorty? Krásné a dobré zákusky?
Doplňuji:
Kuchařů je spousta, ale těch dobrých podstatně méně. A čím jsi lepší, tím snadněji najdeš práci. I třeba lépe placenou.
Jako cukrářka ( těch je ale také dost) můžeš dělat doma na zakázku.

Upravil/a: terry

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

jako cukrář se naučíš základy vaření,který kdykoli zdokonalíš,ale fígle v cukrařině jen tak nenajdeš,já osobně bych šel na cukráře
zdroj:škola,praxe
Doplňuji:
cukráře jako kuchaře zaměstnaj,hlavně v hospodách,kuchaře v cukrárně ne

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

na plat nekoukej,zase takový rozdíl v tom není. Jestli ti můžu poradit,tak na kuchařinu se vykašli,je to dřina,něco jinýho je si uvařit něco doma a něco jinýho je vařit pro xxx zákazníků,věčně spocená a naštvaná,plat budeš mít na pásce tak 8 hrubýho a ten zbytek ti budou vyplácet bokem na černo.Stačí aby se majitel blbě vyspal a budeš mít jen ten základ z 8 t. hrubýho..tak to prostě je. Jako cukrářka se uplatníš v hotelu,v ka­várně,v cukrár­ně.Být tebou tak neváhám

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek