V roce 2008 jsem se rozvedla, s mojí právničkou jsme se dohodli, že tahanice o majetek nemají smysl. Ale bývalý manžel mi pořád dělá naschvály, před týdnem mi dal mrazák, prý zadarmo a když jsem ho dovezla domů, napsal mi sms, že za 3000, nedala jsem mu je, tak mi neposlal alimenty, to mě naštvalo, proto jsem se rozhodla, že mu to zavařím a pokusím se hádat o majetek dodatečně. Kuchyň jsme si pořizovali spolu, stála 150 000Kč, auto Octavia, pračku, obývákovou stěnu nám platitli naši a je tu spousta dalších věcí. Vůbec nevím, kde a jak začít, poradí někdo? Mám nárok na vyplacení, když už skoro všechen majetek rozdal svým známým nebo rozprodal???? Má smysl jít k soudu? Mám strach abych zbytečně nezaplatila soudní výlohy. Doklady k ničemu nemám, vše zůstalo jemu, policie mi dovolila si odvézt jenom oblečení a nejnutnější věci pro dítě. Nechtěla jsem se takhle tahat, ale ten člověk si nic jiného nezaslouží, je to suverén, já se zadlužila, když pořizovala vše nové, žijem od výplaty k výplatě a on rozdává náš majetek, nemá žádné výlohy, vše platí rodiče, u kterých v rodinném domě bydlí, jezdí si k moři a moje děti strádají. Děkuji moc za radu. D.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5249 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Doporučuji, abyste si nejprve veškerý majetek sepsala. Tento majatek si
rozdělila na majetek, který jste do manželství přinesla před svatbou Vy a
případně exmanžel a na majetek, který byl pořízen během
manželství.
A pak ke každé položce zajistila důkazy o nabytí, což nutně nemusí
být vždy jen paragon či jiný nákupní doklad, ale pro soud bude
postačující i Čestné prohlášení jakékoli osoby, která potrdí, že
zmiňovaný majetek se ve vašem bytě skutečně nacházel a že byl
přibližně té a té hodnoty. Velmi účinné by bylo, kdyby se vám podařilo
získat i fotografie obdobného majetku, což by pomohlo při lepší
identifikaci svědkům.
Bohužel jiná cesta není…, ale já bych to na vašem místě zkusil. Poplatek je ´jen´ 1.000 Kč.
0 Nominace Nahlásit |
Zeptejte se pravnika na techto strankach,vypiste svuj pripad,verte,ze nic neni ztraceno.
Zdroj: www.pravnik.cz./forum
0 Nominace Nahlásit |
byla jste u rozvodového řízení? součástí je majetkové vyrovnání, námitky směřujte na soud! to co jste si ujednali to máte!
0
před 5249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek