Ne neni, nemusíš mít obavy. Volné části uniknou při prvním zatopení a dále se už celkem nic neuvolňuje.
0 Nominace Nahlásit |
Zinek sám o sobě jedovatý není a ani teplem žádné jedy
neuvolňuje.
Není to jedovaté.
Jen – pokud nemáš sud zateplený a budeš-li udit teplým kouřem, bude se
natolik ochlazovat, že uvnitř nezajistíš prostředí s homogenní
teplotou.
0 Nominace Nahlásit |
Není to až tak pravda, že sud používaný k uzení je bezpečný. Vyhřívaný nebo spáleny pozinkovaný kov má výpary zinku, které sice nejsou jedovaté, ale můžou způsobit různé zdravotní potíže. Pokud to je nový sud, bál bych se ho použít a pokud už něco obsahoval, je třeba zjistit CO !
0 Nominace Nahlásit |
Zinok je jeden zo stopových prvkov, ktoré sú v určitých množstvách
dôležité pre ľudský organizmus. Aj výživové doplnky, ktoré sa
ponúkajú v lekárni, obsahujú zinok.
Doplňuji:
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=580
Upravil/a: isteron
0
před 3871 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jedovaté to není, ale pro jistotu bych před prvním uzením nechal sud pár hodin vypálit bez masa.
0
před 3870 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
sud nevím. Doporučuji grilovat v pozinkované popelnici. Je to lahůdka
0
před 3870 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek