Avatar uživatele
janani

máme prvním rokem zahradní ostružiny, jak jelze nejlépe zpracovat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář před 4071 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Jak uvedla ocko, možností je moho.
Ještě nebo je zmrazování, cituji:
Zralé ostružiny opatrně omyjeme a
necháme dobře okapat. Pak je naskládáme
v jedné vrstvě na podnos a necháme v
mrazničce hodinu předmrazit. Poté je
sesypeme do mikrotenového sáčku a
uložíme. Používáme ještě zmrazené na
ozdobu pohárů nebo dezertů. Nebo
okapané ovoce nasypeme do kelímků a
zasypeme je cukrem (na 500g ostružin 100g
cukru). Takto mrazené ovoce je vhodné na
sladké omáčky. Ostružiny můžeme zmrazit
až na 6 měsíců.
Doplňuji:
Edit: ..Ještě něco ke zmrazování..

Zdroj: clanky.vareni­.cz/jak-zmrazit-ovoce-2dil/

Upravil/a: www

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ahold

Mňááááám. Ty se máš.
A zpracování stejné, jako třeba u malin. Nejjednodušší je zmrazování. Buď jenom plody nasucho do sáčku, nebo krabiček.
Nebo, rozmačkat, prosladit a do malých krabiček zamrazit jako senzační ovocnou dřeň.
A klasika: marmeláda, džem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Možností je hodně: lahodný je kompot, pečený čaj, dají se uvařit i povidla (měla jsem ostružin opravdu hodně), ostružinový mošt, marmeláda, džem, rosol, ovocné víno, šťáva, sirup.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Jdou udělat sirpy, marmelády, kompoty.koláče.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek