Jak uvedla ocko, možností je moho.
Ještě nebo je zmrazování, cituji:
Zralé ostružiny opatrně omyjeme a
necháme dobře okapat. Pak je naskládáme
v jedné vrstvě na podnos a necháme v
mrazničce hodinu předmrazit. Poté je
sesypeme do mikrotenového sáčku a
uložíme. Používáme ještě zmrazené na
ozdobu pohárů nebo dezertů. Nebo
okapané ovoce nasypeme do kelímků a
zasypeme je cukrem (na 500g ostružin 100g
cukru). Takto mrazené ovoce je vhodné na
sladké omáčky. Ostružiny můžeme zmrazit
až na 6 měsíců.
Doplňuji:
Edit: ..Ještě něco ke zmrazování..
Zdroj: clanky.vareni.cz/jak-zmrazit-ovoce-2dil/
Upravil/a: www
5Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, beer, brillant, anonym, anyone
před 4071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mňááááám. Ty se máš.
A zpracování stejné, jako třeba u malin. Nejjednodušší je zmrazování.
Buď jenom plody nasucho do sáčku, nebo krabiček.
Nebo, rozmačkat, prosladit a do malých krabiček zamrazit jako senzační
ovocnou dřeň.
A klasika: marmeláda, džem.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, johana 56, Sůwa
před 4071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možností je hodně: lahodný je kompot, pečený čaj, dají se uvařit i povidla (měla jsem ostružin opravdu hodně), ostružinový mošt, marmeláda, džem, rosol, ovocné víno, šťáva, sirup.
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, beer, www
před 4071 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |