Avatar uživatele
hanulka11

Máte nějaký rodinný tradiční velikonoční pokrm, který nesmí na vašem stole chybět?

Pokud není recept tajný …sem s ním!!!!!Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? hanjimka, iceT, hanny 2, dědapetr před 5014 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

V sobotu- Velikonoční nádivka s uzeným masem,400 g vařené uzené krkovice|5 housek|250 ml mléka|2 lžíce sekané kudrnky|dle chuti: muškátový květ|dle chuti: sůl|4 vejce|dle potřeby: olej,Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na menší kousky. Housky rozkrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Po chvíli z nich vymačkáme tekutinu a přidáme k masu. Ochutíme petrželkou, muškátem a solí. Z vajec oddělíme bílky, žloutky rozšleháme a přilijeme k ostatním surovinám. Vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Nádivku dáme do zapékací misky, vymazané olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme asi 35 minut dozlatova.V neděli-guláš.A v pondělí špenát s vajíčkem.
Doplňuji:
Mazanec a beránek u nás není jsem diabetik.

Upravil/a: dědapetr

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanjimka

Takže na zelený čtvrtek je špenát s vejcem a brambory.Na velký pátek by nemělo být maso tak to míváme kynuté knedlíky v ovocem a mákem nebo ořechy.V sobotu vaříme normální jídlo a v neděli kůzle nebo beránka nebo aspoň telecí řízečky.Mezi tím i velikonoční nádivku-hlavičku.Protože mám hladové dítě tak z 10–15 rohlíků,k tomu tak 5 vajec-z bílků sníh,mléko,sůl+pep­ř.Pak nakrájené uzené maso,spařené a nasekané kopřivy a bylinky ze zahrádky.Můžeme ji za tepla i za studena.A na pondělí peču 3 mazance.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek