Mám jí ráda, dnes to máme k obědu – http://www.odpovedi.cz/otazky/co-budete-jist-v-tento-svatecni-den
0 Nominace Nahlásit |
Tak to máme – Jugar – pro jednou stejný názor.
Hrachovou polévku s opečeným nakrájeným chlebem na kostičky či houskou
zbožňuju, ale kaše mně roste v puse a nemohu ji ani spolknout.
0 Nominace Nahlásit |
na vojně každý měsíc při likvidaci konzervovaných zásob potravin, které podléhaly expiraci. obsahem byla vedle bramborové polévky i hrachová kaše a luncheon meat. už si ani přesně nepamatuju, na kolik porcí byla jedna bedna. odhadem četa.
0 Nominace Nahlásit |
Mám, dokonce radši než třeba čočku na kyselo, ale přítel má raději čočku, takže se střídáme ve výběru luštěnin.
A když k nám přišla dvacetiletá sousedka s minimem znalostí o vaření s prosbou o uvaření hrachové -omáčky-, tak jsem se smíchy válela po podlaze.
Upravil/a: iceT
0 Nominace Nahlásit |
jo, na vojně (ZVS) povolena byla s ohledem na svou maskovací barvu…jo a s párkem nebo vajíčkem a chlebem, a to všechno: podržte se stolu – ZADARMO…díky sametové kalamitě 11/1989 tohle už NIKDY nehrozí
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3276 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, hlavně ta „žlutá“ bývala v družině „za trest“ (Měli jsme hodné kuchařky a vždy mi daly druhý oběd. Býval rozdíl mezi 1. a 2. stupněm ZDŠ).
0
před 3276 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
IceT, ale ona hrachová mačka existuje. Vážně. Je to jen variace na totéž téma jako okurková, česneková, křenová, teď nevím, jestli náhodou ne i cibulová (nikdy jsem nejedl) – totiž bešamel a ten komponent v názvu mačky do něj. Já ji viděl (ne jedl) asi třikrát a zdá se, že se dělá z čerstvého anebo sterilovaného hrachu, protože doslova řnuly do očí ty ukrutně zelené kuličky v bílém základu. Sušený hrách, ze kterého se dělá polívka nebo atombordel, by tak zelený nebyl. Ze jmenovaných bešamelových omáček doma konzumujem pouze česnekačku, ostatní považujeme za šit.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |